Kuşadası’nda Kurtarılan Caretta 7 Ay Sonra Ölü Bulundu

Kuşadası’nda Kurtarılan Caretta 7 Ay Sonra Ölü Bulundu
Kuşadası’nda yaklaşık 7 ay önce yaralı olarak bulunan ve kurtarılan bir caretta caretta, 7 ay sonra ölü olarak bulundu.

- Kuşadası’nda yaklaşık 7 ay önce yaralı olarak bulunan ve kurtarılan bir caretta caretta, 7 ay sonra ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası, Karaova sahili açıklarında 25 Ocak tarihinde duyarlı balıkçıların ihbarıyla paragat misinalarına dolanmış Caretta caretta cinsi iribaş bir deniz kaplumbağası Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD)’nin girişimiyle kurtarılmıştı. Misinalara dolanmış ve ağzında iğne bulunan Caretta Caretta yapılan tedavinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu TRY2807 numaralı marka takılarak, tekrar doğal yaşam alanı olan denize bırakılmıştı. Dün gece İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak sahilinde bir ihbar üzerine giden EKODOSD ekipleri, 7 ay önce ölümden kurtardıkları Caretta Caretta’nın ölüsüyle karşılaşınca, büyük üzüntü yaşadı.

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, caretta caretta ölümlerindeki artış üzerine uyarıcı bir açıklama yaptı. Eylül ayı ile birlikte av yasağının kalkmasına dikkati çeken Bahattin Sürücü, “Eylül ayında balıkçılık sezonunun açılmasıyla birlikte Kuşadası Körfezi’ne dolan trol ve gırgırların ağlarına bazen Carettaların tesadüfen yakalandıkları görülmektedir. Ağın içinde sürüklenen carettalar su yüzeyine çıkıp nefes alamadıklarından boğularak ölmektedir. 7 ay önce kurtardığımız carettanın da muhtemelen bu şekilde boğularak öldüğünü tahmin etmekteyiz. Bu konuda balıkçıların çok dikkatli olması ve bu gibi durumlarda EKODOSD ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bilgi vermesi, belki de bir carettanın kurtarılmasını sağlayacaktır“ dedi.

KUŞADASI’NDA KURTARILAN CARETTA 7 AY SONRA ÖLÜ BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.