Kütahya’da Art Arda Korkutan Depremler

Kütahya’da Art Arda Korkutan Depremler
Kütahya’nın birinci derece deprem kuşağındaki ilçesi Simav iki gündür en küçüğü 3.3, en büyüğü 4.1’lik depremlerle sarsılıyor. Son deprem bugün saat 11.23’te meydana geldi. 4.1 şiddetindeki depremin m...

Kütahya’nın birinci derece deprem kuşağındaki ilçesi Simav iki gündür en küçüğü 3.3, en büyüğü 4.1’lik depremlerle sarsılıyor.

Son deprem bugün saat 11.23’te meydana geldi. 4.1 şiddetindeki depremin merkez üssü ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki Şenköy olarak tespit edildi. Yerin 10.9 kilometre derinliğinde meydana gelen hafif şiddetindeki deprem herhangi bir can ve mal kaybına yol açmasa da vatandaşlar arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem, Simav ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedildi.

Bilindiği gibi Simav 17 Şubat 2009’da 5, 19 Mayıs 2011’de de 5.9’luk depremlerle sarsılmış ve her iki deprem de ilçe genelindeki binalarda geniş çaplı hasara yol açarken, 2 kişinin ölümüne ve 50’ye yakın vatandaşın da yaralanmasına yol açmıştı.

Depremin iki gündür belirli aralıklarla hissedilmesi ilçede tedirginliğe yol açtı. Vatandaşlar geçmişte yaşadıkları depremin yeniden geri gelmesinden endişe duyuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.