Kütahya'da 'Eğitimde Yöneticilik Performansı' Semineri

Kütahyada Eğitimde Yöneticilik Performansı Semineri
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitimde Yönetici Performansı' konulu okul müdürlerine yönelik düzenlenen 'Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları Eğitim Semineri' başladı.

- Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitimde Yönetici Performansı' konulu okul müdürlerine yönelik düzenlenen 'Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları Eğitim Semineri' başladı.

Seminere, Vali Şerif Yılmaz ile birlikte Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve okul müdürleri katıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü'ndeki programın açılışı töreninde bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, eğitimciliğin özveri isteyen bir meslek olduğunu dile getirerek, "Kamu yönetiminin en önemli belki de en çok eksikliğini hissettiğimiz hususlardan bir tanesi hizmet içi eğitimleridir. Bizler devlet yönetiminde üniversiteden mezun olduktan sonra emekli oluncaya kadar geçen süre içerisinde mezun oluncaya kadar aldığımız bilgimizle, birikimimizle memuriyet hayatımızı sona erdiriyoruz. Ama bu eksiklik görüldü ki hizmet içi eğitimler kurumlarda uygulanmaya başlandı.Bugün Kütahya’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Okul müdürlerimizin bu proje sayesinde ilimiz genelinin tümünde en ücra köşeye varıncaya kadar görev alan arkadaşlarımızın burada 4 gün süreyle müştereken hocalarımızın da verdiği bilgiler sayesinde Kütahya’da birliği beraberliği sağlamış olacağız. Bu şu açıdan önemli hepimizin evladı var, hepimizde ilkokuldan başlamak suretiyle bugünlere geldik. Çocukluğumuzu da düşündüğümüzde ilk örnek aldığımız kişiler öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz. Ben okuduğum yıllarda ne Valimizin ne de Kaymakamımızın adını biliyordum ama okul müdürümüzün adını biliyordum.Bu şu demektir: belki ileriki yaşlarda değişiyor ama ilk planda hepimiz çocuklarımıza sorduğumuzda ne olacaksınız dediğimizde öğretmen olacağız dediler. Bu çocuklarımızın çocukluk dönemlerinde örnek aldığı kişi demektir. Bu okul idarecisinden başta olmak üzere tüm görev yapan öğretmen arkadaşlarımız olmak üzere hepimizin ilk anda örnek alınacak kişi olarak kendimizi görmemiz gerekiyor" dedi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, eğitim programına 315 eğitim kurumu müdürünün katıldığını bildirdi.

Esen, 4 gün sürecek olan seminerlerde, okul yöneticiliği, proje yönetimi, vizyon ve strateji geliştirme, öğretim liderliği, yönetsel ve mesleki etik, okul kültürü ve örgütsel davranış, eğitimde kalite yönetimi konularında eğitim verileceğini ifade etti.

Seminerlere konuşmacı olarak Prof. Dr. Aytaç Açıkalın (Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Hasan Onat (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Selahattin Turan (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Hasan Yücel Başdemir (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi), Dr. Ahmet Uludağ'ın (TUBİTAK, Bilim ve Toplum Daire Başkanı) katılacağı belirtildi. (EFE)

KÜTAHYA'DA 'EĞİTİMDE YÖNETİCİLİK PERFORMANSI' SEMİNERİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.