Kütahya'nın Kurtuluşu'nun 92. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Kütahyanın Kurtuluşunun 92. Yıldönümü Törenle Kutlandı
Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü, Zafer Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

- Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü, Zafer Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile birlikte törene katılanları ve halkı selamlayarak herkesin bayramını kutladı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesi ile devam eden tören programında kutlama mesajlarının okunmasının ardından, Silahlı Kuvvetler adına Hava Piyade Yüzbaşı Can Ağaç konuşma yaptı.

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ayşe Çalışır “Dumlupınar İnsanına” adlı şiiri okumasından sonra günün anlam önemini belirten bir konuşma yapan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Yedi bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Kütahya’mız sonsuza dek yaşayacak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğu, Başkomutan Meydan Muharebesi adıyla tarih sayfalarında yerini alan, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel olan ve derin yankılar bırakarak tarihin akışını değiştiren bu savaşın başladığı yani kurtuluşun şehridir.Vatan uğruna 137 bin şehidin verildiği yerdir. Burada canlarını vatan ve istiklal uğrunda seve seve veren 137 bin şehidimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

Tören Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehter Takımının ve Halk Eğitim Merkezi Ferace Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.(EFE)

KÜTAHYA'NIN KURTULUŞU'NUN 92. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.