Kutlu Doğum Coşkusu Keçiörenlileri Buluşturdu

Kutlu Doğum Coşkusu Keçiörenlileri Buluşturdu
Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünü içine alan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Keçiören Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Keçiören Şubesi "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama" temalı bir program düzen...

Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünü içine alan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Keçiören Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Keçiören Şubesi "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama" temalı bir program düzenledi.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Tekin, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Saraybosna Müftüsü Dr. Ferit Efendi Davutoviç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı. Peygamber sevdalısı Keçiörenliler salonu tıklım tıklım doldururken, program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"PEYGAMBERİMİZ GİBİ YAŞAMALIYIZ"

Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Başkan Mustafa Ak, Kutlu Doğum programlarında Peygamberimizi anmak, anlamak, hayatımızın her alanında onu yaşatmak ve vicdan muhasebesi yapmak gerektiğine dikkat çekerek "Hayatımızın 365 gününde Peygamberimiz gibi yaşamalıyız. Şükürler olsun ki artık Türkiye’de ve Keçiören’de her okulda, camide, kurumlarda Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle programlar yapılıyor. Geçmişte böyle programlar yapılamıyordu. Artık küçük çocuklarımız dahi Peygamber aşkıyla güzel programlar hazırlıyorlar. Sadece Türkiye’de değil Gönül Coğrafyamızda bulunan bütün ülkelerde bu kutlamalar yapılıyor" diye konuştu.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Tekin, bu önemli haftada düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını dilerken, Müftü İhsan İlhan ise, insanların birlikte yaşamaya ihtiyaç duyduğuna işaret ederek "Birlikte yaşamanın kurallarını da Yaradan koyar. Yaradanın birlikte yaşamanın kurallarını koyduğu ahlaka Peygamber ahlakı denir" dedi.

"BİZ DİNİMİZİ VE YURDUMUZU KORUDUK"

Keçiören’de okullarda, STK’larda ve camilerde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle değişik programlar yapıldığını hatırlatan Kaymakam Dirim de, "Türkiye artık çok güzel bir noktaya geldi, ama İslam toplumlarının yer aldığı coğrafyada çok büyük acılar var. Güç sahiplerinin güçlerini sürdürmek istemesi ve İslam toplumlarının İslam’ı iyi anlamaması nedeniyle bu acılar yaşanıyor. Peygamberimizin insanlara getirdiği mesajları iyi anlarsak bu acılar biter" mesajını verdi.

Sözlerine "Şehit kanları ile sulanmış Bosna Hersek’ten sizlere selamlar getiriyorum" diye başlayan Saraybosna Müftüsü Davutoviç ise, Türkiye’nin savaş sırasında verdiği desteğe teşekkür ederek "Osmanlı’dan ayrıldıktan sonra bize olan düşmanlıklar dinimiz yüzündendi. Bize dini Fatih Sultan Mehmet getirdi. Biz dinimizi ve yurdumuzu koruduk. Bizi bir araya getiren Peygamber sevgisidir. Aynı aşkı, aynı şevki paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Programda Evlad-ı Fatihan Bosna Hersek İlahi Korosu güzel bir ilahi dinletisi sunarken, repertuvarında Türkçe ilahilere de yer verdi. Dinletinin sonunda koro sahnede Türk ve Bosna bayraklarını birlikte açarak seyircilerden büyük alkış aldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.