Kütük Gövdesindeki Figür

Kütük Gövdesindeki Figür
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, enstrüman yapımı için kesilen kütüğün gövdesinden çıkan kurt figürü görenleri şaşırttı. Ağaçtan telli saz ve hediyelik eşya imal eden Şahmerdan Gül, su şekilde konuştu:“Uzu...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, enstrüman yapımı için kesilen kütüğün gövdesinden çıkan kurt figürü görenleri şaşırttı.

Ağaçtan telli saz ve hediyelik eşya imal eden Şahmerdan Gül, su şekilde konuştu:“Uzun yıllardır dut ağaçlarını kesip, saz ve benzeri telli çalgılar yapıyorum. Geçen gün bir yerden dut ağacı geldi. Dut kütüğünden saz yapmam istendi. Dut ağacı kütüğünü kestirdikten sonra ortasına baktığım da bir kurt figürü olduğunu görünce şaşırdım” dedi.

Kütüğü iki eşit parçaya ayırdığında bir tane daha kurt figürünün oluştuğunu fark edince daha çok şaşırdığını ifade eden Gül, “Şimdi iki tane kurt figürüm var. Bunları duvarıma astım ve aksesuar olarak kullanıyorum. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Her iki doğal kurt figürünü görenler de hayretini gizleyemiyor” diye konuştu.

Kurt figürlerini satıp satmayacağı sorulan Gül, “Şu ana kadar satmayı düşünmüyordum. Meraklısı olanlar var. Özellikle bir partinin işareti olduğunu biliyorum. O partiden gelen arkadaşlara satabilirim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.