Kuveytli Diplomatın Türk Şoförü: ’’Psikolojimiz Bozuldu’’

Kuveytli Diplomatın Türk Şoförü: ’’Psikolojimiz Bozuldu’’
Kuveyt’in Ankara Büyükelçiliğinde çalışan Türk şoför, NATO’da görevli F-16 pilotu Yarbay Hakan Karakuş’un darp edilmesine ilişkin, "Suçlu ve suçsuz aramaktan ziyade ben ve diplomatım olayın bu noktaya...

Kuveyt’in Ankara Büyükelçiliğinde çalışan Türk şoför, NATO’da görevli F-16 pilotu Yarbay Hakan Karakuş’un darp edilmesine ilişkin, "Suçlu ve suçsuz aramaktan ziyade ben ve diplomatım olayın bu noktaya kadar gelmesinden pişmanım. Psikolojimiz bozuldu" dedi.

Ankara’da trafikte tartıştıkları NATO’da görevli F-16 pilotu Yarbay Hakan Karakuş’u darp ettiği öne sürülen Kuveyt Büyükelçiliği Diplomatı Abdullah Abdulaziz Al-Duwaikh’in Türk şoförü Selahattin Aydın İHA’ya konuştu.

Yaşanan olayı anlatan Aydın, "Diplomatımla birlikte Turan Güneş üzerinde seyir halindeyiz. Yol sağ şeride yapılan park nedeniyle tek şeride düşmüştü. Sola sinyalimi verdim, ticari taksiden sonra Hakan Bey’in önünde geçtim. Girdikten sonra Hakan Bey bana korna çaldı. Ama tek bir korna değil elini korna üzerinde yaklaşık 400-500 metre elini çekmeden arkamızdan geldi. Biz bankanın önünde durduk, durunca Hakan Bey yanımıza yanaştı, camı açtı. Ondan sonra anama, bacıma, kızıma yani her şeyime küfretti. Ben ve diplomatımız vardı araçta. Bayağı bir küfretti, yüzümüze tükürdü. Diplomat Türkçe bilmediği için ne olduğunu anlamadı. Durumu kendisine anlatınca Hakan Bey’den özür diledi. ’Hem ben hem o özür diliyor, çocuğunuzun yanında küfür ediyorsunuz, çekin gidin’ dedim. Ondan sonra yol tıkandığı için Hakan Bey çekip gitti. Biz de o gitti diye bankanın içinde işlemlerimizi yapıyoruz. Birden bir patırtı, gürültü koptu. Bankaya girdikten 5 dakika sonra bunlar oldu. Hakan Bey, kendini sakinleştirmeye çalışanlara bile ağza alınmayacak küfürler etti. O sırada çıkan kargaşada Hakan Bey zaten darp edilmişti. Ben daha gitmeden önce zaten Hakan Bey darp edilmişti. Ben de yanına giderek elimle ’Ne oldu da aracımızı tekmeledin, özür dilememize rağmen neden böyle yapıyorsun?’ dedim. Ben ’NATO’da görevliyim, bilmem kimin damadıyım’ diyerek, ağzıma yumruğu çaktı. Ondan sonra vatandaşlar araya girdi" ifadelerini kullandı.

"OLAYI GÖREN VATANDAŞLAR ÇIKIN GERÇEĞİ ANLATIN"

Görgü tanıklarına seslenen Aydın, "Olayı gören vatandaşlara söylüyorum, çıkın gerçeği anlatın. Ben Hakan Bey’e gidip saldırmadım, diplomatım gidip hiç saldırmadı. Hakan Bey’in eşinden rica ediyorum. Gitsin sorumlu olduğu ailesine durumu anlatsın, eğer benim anlattığım gibi değilse bana verilecek bütün cezaya razıyım. Lütfen onun da çocuğu var, benim de çocuğum var. Çıksın sadece annesine babasına söylesin. Desin ki ’Bu insanlar sana hiçbir şekilde zarar verdiler mi, üstüne senden özür dilemediler mi, arkasından gelen insanlar seni ikaz etmediler mi?’ diye. Bu kamera kayıtlarında da var, biz banka içerisindeyiz. Hakan Bey’in gidip aracını park etmesi ve gidip aracı tekmelediği bizim o sırada bankada olduğumuz görüntüler var elimizde" dedi.

"Suçlu ve suçsuz aramaktan ziyade ben ve diplomatım olayın bu noktaya kadar gelmesinden pişmanım" diyen Aydın, şunları kaydetti:

"Psikolojimiz bozuldu. 6 yaşında kızım var. Elinden tutup sokağa çıkamıyorum. Çünkü insanları galeyana getirdiler, ’Yok F-16 pilotunu dövdüler, yok bilmem ne yaptılar’ diye. Ben Türk şoförüyüm, ben oradan ekmeğimi kazanıyorum, oradan maaş alıyorum, 24 saat o insanlara hizmet etmek zorundayım. Ama bu benim bir Türk vatandaşını dövmemi haklı çıkarmaz. Kesinlikle saldırmadım. Bana yumruk attı ondan sonra Hakan Bey halen ’Seni süründüreceğim’ şeklinde tehdit etmeye devam etti."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.