Kuybu, Bakan Yıldırım’dan Söz Aldı

Kuybu, Bakan Yıldırım’dan Söz Aldı
Yıldırım’dan K.Maraş Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Kuybu’ya şoför esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi için söz.

Ortak Akıl Çalıştayı’na katılmak üzere Kahramanmaraş'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Ahmet Kuybu’ya şoför esnafının mağduriyetlerinin giderilmesi için söz.

Kahramanmaraş’a gelişinde havaalanı kavşağında çok sayıda şoför esnafı ve Başkan Kuybu tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan Bakan Yıldırım, Kuybu’dan şoför esnafının sıkıntılarını dinleyerek mağduriyetlerinin giderileceğinin sözünü verdi.

Mado Sarayında onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Yıldırım’la özel olarak görüşen ve şoför esnafının sıkıntılarını içeren bir dosya veren Kuybu, konu hakkında yaptığı açıklama da şunları söyledi.

“Kahramanmaraş’ta 2000 kamyoncu esnafını mağdur eden C2 belgesi bulunan Uluslar arası çalışan tırların, İran ve Irak’tan 1.100 TL’ye, Avrupa Ülkelerinden  2.400 TL’ye aldığı mazotla Kahramanmaraş’ta ucuz taşıma ile haksız rekabet yapmaktadırlar. Oysa ki Kahramanmaraşlı kamyoncu esnafımız 3.800 TL’ye mazot alıyor. Aradaki mazot farkı büyük meblağlara yol açmaktadır. Bu konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a anlattık. Sağ olsunlar kendisi de dosyamızı inceleyerek notlar aldı ve bu mağduriyetleri çözeceklerini söyledi” dedi.

Başkan Kuybu ayrıca şunları söyledi. “Aynı zamanda sayın bakanımıza bir konuyu daha dile getirerek yardımlarını istedik. Bu da, A1 tarifesiz taşıma adı altında 8+1 dublo araçların belgeye uygun çalışmayarak şehir içinde bir dolmuş gibi indir- bindir yaparak tarifeli yolcu taşıyıp, şehir ve köy garajına girme zorunluluğu olan K plakalı dolmuşçularımızın mağduriyetlerini de dile getirdik ve bu esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi sözünü aldıklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.