Kuzey Ege’nin Yeni Yıldızı Soma Fen Lisesi

Kuzey Ege’nin Yeni Yıldızı Soma Fen Lisesi
2011 yılında Soma Anadolu Öğretmen Lisesinin üst katında kurulan ve bu sene ilk kez üniversite sınavına giren Soma Fen Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Kuzey Ege’nin eğitimdeki en baş...

2011 yılında Soma Anadolu Öğretmen Lisesinin üst katında kurulan ve bu sene ilk kez üniversite sınavına giren Soma Fen Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Kuzey Ege’nin eğitimdeki en başarılı okullarından biri olduğunu gösterdi. 4 yılda öğrenci sayısı 5 kat artan Fen Lisesi eğitimlerine Anadolu Öğretmen Lisesinin üst katında devam ediyor.

Başarıya ilişkin konuşan Okul Müdürü Ahmet Açar, "Şöyle ki; bir okulun başarısı öğrencileri nereden alıp nereye taşıdığıyla ölçülür. İlk açıldığı 2011 yılında okula yerleşen en iyi öğrenci 11 bininci sırada iken mezun öğrencilerinden ilk bine 2 öğrencimizi, ilk 5 bine 12 öğrencimizi, ilk 11 bine ise 16 öğrencimizi taşıyarak başarısını kanıtlamıştır. Sosyal aktiviteleri ile de göz dolduran okulumuz yıl içerisinde birçok faaliyet gerçekleştirmiştir. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir Üniversite gezileri, Doğa yürüyüşleri, Ağaç dikme faaliyetleri, İlçe Masa Tenisi 1’inciliği, Huzurevi ziyareti ve benzeri faaliyetlerle dolu dolu bir yıl geçirmiştir." dedi.

YENİ OKUL İSTİYORLAR

2011-2012 yılında eğitim öğretime başlayan Soma Fen Lisesinin ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadığını söyleyen Açar, Soma Anadolu Öğretmen Lisesinin üst katında 57 öğrencisiyle eğitim öğretime başlayan Soma Fen Lisesinin bugün 252 öğrencisiyle hala aynı binada eğitim öğretime devam etmekte olduğunu söyleyerek bağımsız ayrı bir okula ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

SOMA FEN LİSESİ İLK KEZ KATILDIĞI LYS'DE TÜRKİYE DERECELERİ ÇIKARDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.