Kuzey Marmara Otoyolu Yılbaşında İhale Ediliyor

Kuzey Marmara Otoyolu Yılbaşında İhale Ediliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin 6 Mart 2015'te yapılacağını söyledi.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kuzey Marmara Otoyolu ihalesinin 6 Mart 2015'te yapılacağını söyledi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki köylerde incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ulaşım ağının hızla geliştiği Kocaeli’deki yatırımlar hakkında bilgiler vererek Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili ihalenin 6 Mart 2015 tarihinde yapılacağını söyledi. Mollafenari Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Işık konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan'ın TBMM Plan-Bütçe komisyonunda müjdesini verdiği otoyolun bölge için çok önemli bir proje olduğunu dile getirdi.

Bakan Işık Kocaeli ve çevre illeri yakından ilgilendiren yol hakkında çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bölgeyi yakından ilgilendiren otoyol projesi hayata geçtiğinde çevre yerleşim bölgeleri hem iktisadi olarak hem de ulaşım açısından rahatlayacak. 3. boğaz köprüsünün de dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi bağlantı yolları dahil Kurtköy-Akyazı kesimi ile Kınalı-Odayeri kesiminin yapım, işletim ve devrine ilişkin ihaleler, 6 Mart 2015'te yapılacak” dedi.

Otoyolun yapım, işletim ve devrine ilişkin ihale ilanlarının Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten Bakan Işık, “Yapılacak ihaleye katılacak olanların tekliflerini 4 Kasım itibariyle Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğini aktardı. 361 kilometre uzunluğundaki otoyol, Adapazarı’ndan başlayarak 3. Boğaz Köprüsünden Kınalı’ya ulaşacak” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.