Land Rover'a Toplatma Davası Avrupa Gündeminde

Land Rovera Toplatma Davası Avrupa Gündeminde
Türk iş adamı Engin Yakut'un, motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen Yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Company'e açtığı iki ayrı toplatma davası Avrupa gündeminde geniş yer buldu.

- Türk iş adamı Engin Yakut'un, motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen Yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Company'e açtığı iki ayrı toplatma davası Avrupa gündeminde geniş yer buldu.

Twitter'da ‘dünya gündemi’ olan ve Alman medyasının da geniş yer ayırdığı dava hayli ilgi çekiyor. Kendi aracı dışında benzer sorunları yaşayan ve Fabrika hatalı araç sayısı 9'a yükselen Yeni Range Rover araçlar için, Avukat Dr. Candaş Gürol ile birlikte yürütülen “Ayıplı ve kusurlu araçların geri çağrılması için toplatma davaları” açıldı. Türk tüketici tarihinde ilk defa bir Dünya Otomobil devine açılan ve İstanbul ve Bakırköy Tüketici mahkemelerinde görülecek davaların duruşmaları yakında başlayacak.

ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ BAŞVURUYU KABUL ETTİ

Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen'in kurduğu Uluslararası Diplomatlar Birliği, Engin Yakut'un yaptığı başvuruyu kabul etti. Avrupa Birliği ile Birleşmiş Milletler üyesi ve resmi danışmanılığınıda yapan Birliğin Gn Başkanı Gunther Meinel, yaptığı açıklamada, "Yakut'un yaşadığı 18 aylık haksızlık, bir insan hakkı ihlalidir. Türk Hükumeti, bu konularda gerekli düzenleme yapmalıdır" dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ PARLAMENTO VE AB KOMiSYONU DA DEVREDE

AB Parlamento ve AB Komisyonuna başvurduğunu açıklayan Engin Yakut, "Araçlar Almanya'dan Türkiye'ye ithal edildiğinden Alman Hükmeti konuyu AB misyonuna taşımalıdır. AB Komisyonu karar alırsa tüm Avrupa'da, Yeni Range Rover araçlar Geri Çağrılıp satışları durdurabilir. Avrupa Kalite Teşkilatına da başvurup, Avrupa Kalite Sertifikası olan ISO 9000 Belgesinin iptalini istedik. Ortada dokuz arızalı araç varken, güvenli ürün anlamına gelen CE Avrupa Kaşesini, Land Rover Company artık araçlara basmamalıdır. Aksi halde Avrupalı tüketicileri aldatmış olacaktır. Kalitesiz ve güvensiz ürün anlamına gelen "Rapex" kaşesini, Land Rover Company araçlarına basmalıdır. Avrupa'da bu araçların trafikte olması, bir trafik skandalıdır. AB Tüketiciler Birliğine başvurduk. Avrupalı Tüketiciler adına bu Teşkilatların da harekete geçmelerini bekliyoruz" dedi.

“EKONOMİ İLE BİLİM SANAYİ BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATMALI”

Dokuz araçta Şanzıman, turbo hortumu ve ciddi akü arızalarının olduğunu belirten Engin Yakut, ilgili bakanlıklar inceleme başlatırlarsa çok sayıda arızalı başka araçlar da tespit edebilirler. Bu araçların trafikte olmaları tüketiciler için ciddi hayati tehlike oluşturuyor. Trafikte bir 'Soma faciası' yaşanmaması için Yeni Range Rover araçların, ithalatının durdurulması, Karayolları Uygunluk Belgesi ile TSE Sertifikalarının iptal edilmesi için bakanlıklara başvurup gereğinin yapılmasını istedik" dedi.

LAND ROVER'A TOPLATMA DAVASI AVRUPA GÜNDEMİNDE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.