Lidyana.com’un Ceo’sundan Uaü Öğrencilerine Girişimcilik Tüyoları

Lidyana.com’un Ceo’sundan Uaü Öğrencilerine Girişimcilik Tüyoları
Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), 150 ülkede kutlanan "Global Girişimcilik Haftası (GGH)" kapsamında, Lidyana.com’un CEO’su Hakan Baş’la öğrencilerini bir araya getirdi.

- Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), 150 ülkede kutlanan "Global Girişimcilik Haftası (GGH)" kapsamında, Lidyana.com’un CEO’su Hakan Baş’la öğrencilerini bir araya getirdi.

Türkiye’de sekizincisi kutlanan ve 17-23 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Uluslararası Antalya Üniversitesi, Lidyana.com’un CEO’su Hakan Baş’ı konuk etti. Facebook üzerinden canlı olarak yayınlanan seminere ilgi büyük oldu. UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel başta olmak üzere akademisyenler, idari personel ve öğrenciler konferans salonunu doldurdu.

Girişimciliğin insanın doğasında var olduğunu söyleyen Hakan Baş, kendinden örnekler verdi. Henüz ilkokul üçüncü sınıfta iken yeni geldiği bir okulda sınıf başkanlığına aday olduğunu, o sene bir oy ile sonuncu olduğunu ancak dördüncü ve beşinci sınıfta sınıf başkanlığı yaptığını söyleyen Baş, "O o yaşlarda tanıdığım bir mali müşavirin kendi ofisi vardı. Bana ‘Büyüyünce ne olmak istiyorsun?’ diye sorduklarında ‘Mali Müşavir’ derdim. Çünkü kendi işini yapanlara mali müşavir denildiğini zannediyordum. Geriye dönüp baktığımda anlıyorum ki ilkokuldan beri bu özelliğim varmış" dedi. Girişimciliğin çok ve özverili çalışmayı gerektirdiğini kaydeden Baş, ABD’de Cornell’deki eğitiminin yanı sıra sürekli girişimcilik seminerlerine katıldığını, yüksek lisans eğitimi alırken de çoğunlukla girişimcilik dersleri aldığını hatırlattı. Şirketlerinin kuruluş hikayesini anlatan Hakan Baş, dört senede altı şirket kurduklarını söyledi.

Fenerbahçeli eski futbolcu Alex’in facebook hesabını yönetmelerinden, milli oyuncu Arda Turan’la ortaklık kurmalarına kadar girişimcilik serüvenlerinden kesitler sunan Baş, "Küçüklükten beri olan hayallerimi gerçekleştirmeye devam ediyorum. Çok iyi şartlarda özel bir bankada üst düzey pozisyonla işe başladım ama 20. günde istifa ettim" diye konuşan girişimci, aksi durumda asla mutlu olamayacağını anladığını hatırlattı.

Soru cevap şeklinde devam eden seminerde seri girişimci Baş, gençlere sektörü takip etmeyi, aldıkları ilhamı hayata geçirmeyi tavsiye ederek şunları söyledi:

"İyi bir takım kurmak gerekiyor, zor dengeleri gözetledikten sonra sorun yok. İnsanlar genelde şirket batırmaktan korkuyor, oysa öyle bile olsa tecrübe kazanılmış oluyor. Bunlardan alınan derslerle bir sonraki projede başarı yakalanıyor."

Program sonunda Rektör Prof. Cihat Göktepe, Hakan Baş’a teşekkür ederek plaket takdim ederken, öğrenciler genç girişimci ile fotoğraf çektirdi.

LİDYANA.COM’UN CEO’SUNDAN UAÜ ÖĞRENCİLERİNE GİRİŞİMCİLİK TÜYOLARI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.