Liseler Arası Ödüllü “sofrada Sıfır Artık” Sunu Yarışması

Liseler Arası Ödüllü “sofrada Sıfır Artık” Sunu Yarışması
Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Sakarya İl Temsilciliği “Sofrada Sıfır Artık” kampanyasının bir ayağı olarak lise düzeyinde, “Sofradan Kaynaklı Atık ve Artığın Azaltılması” konulu sunu yarışması düzenledi.

- Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) Sakarya İl Temsilciliği “Sofrada Sıfır Artık” kampanyasının bir ayağı olarak lise düzeyinde, “Sofradan Kaynaklı Atık ve Artığın Azaltılması” konulu sunu yarışması düzenledi.

ÇEKÜD’ün Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Sosyal Gelişim Derneği ile imzaladığı protokol çerçevesinde düzenlediği yarışmada birinciye dizüstü, ikinciye netbook, üçüncüye tablet bilgisayar ve teşvik ödülü olarak dijital fotoğraf makinesi, dereceye giren öğrencilerin okullarına (ilk üç dereceye) lazer yazıcı hediye edilecek. ÇEKÜD İl Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Alp, yarışmanın amacını; “Sürdürülebilir doğal bir gelecek için çevre bilincine sahip, doğaya saygılı, kendine sunulan nimetlerin farkında olarak ihtiyacı kadar tüketen, paylaşan, farkındalık düzeyi yüksek toplum bilincinin okullar, şehir ve tüm toplumda yaygınlaştırılması” olarak ifade etti.

Sakarya Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Av. Ali Kasım Aksoy yarışma ile ilgili olarak, “Tüm halkımızı ilgilendiren sofradan kaynaklı artıklara veya atıklara dikkatlerin çekilmesi, doğal çevreye olan duyarlılığın oluşması, hayat boyu kendisine ve çevresine faydalı olma düşüncesinin gelişmesi bakımından yarışmaya katılım önemli” dedi.

Sakarya ili genelinde lise öğrencilerinin katılacağı yarışmanın düzenleyicilerinden biri olan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da yaptığı açıklamada; ülke gündeminde olan yiyecek israfının önüne geçilmesi konusunun yarışma ve benzeri etkinliklerle gençlere anlatılmasının çok faydalı bir eğitim çalışması olacağını belirtti.

ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, yarışmayı düzenleyen ÇEKÜD Temsilciğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sakarya Sosyal Gelişim Derneğine ve destekleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi ile Özpaş’a teşekkür ederek, yarışmaya yüksek oranda katılım beklediklerini ifade etti.

Liseler Arası Ödüllü “Sofrada Sıfır Artık” Sunu Yarışmasının başvurularının 3 Nisan günü sona ereceğini hatırlatan yetkililer, detaylı bilgiye http://sakarya.meb.gov.tr, www.sakaryasosyalgelisim.org, www.sakaryagenclikkulubu.org sayfalarından ulaşabileceğini bildirdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.