Liselerden Topluma Eğitim Destekleri Projesi tanıtıldı

Liselerden Topluma Eğitim Destekleri Projesi tanıtıldı
Kız çocuklarının eğitimi önündeki engellerin kaldırılması hedeflenen, Kahramanmaraş Kız Teknik ve Meslek Lisesinin başvurusu ile oluşan Projenin 14 ortağı bulunuyor

Projenin tanıtım toplantısı Kahramanmaraş Ticaret Borsası salonunda yapıldı. Tanıtım açış konuşmasını Kız Teknik ve Meslek Lisesi müdürü Songül Şahin yaptı. Şahin şunları dedi.

“Projemiz özellikle kız çocuklarının okullaşmasının artırılmasına yönelik; "YİBOLARDAN LİSELERE, LİSELERDEN TOPLUMA EĞİTİM DESTEKLERİ" konulu bir projedir.

3.20110125143707.jpg

Türkiye'de orta öğretimde 2007 – 2008 Öğretim yılında erkek öğrencilerin kayıt oranları %61.17 iken, kız öğrencilerde bu oran %55.81 olarak gerçekleşmiştir. Dolayısıyla Türkiye de halen ilgi çeken; Mesleki Eğim Programlarının eksikliği, ailelerin düşük sosyo-ekonomik yapıları. Ebeveynlerin kız çocukların eğitimine önem vermeyen gelenekçi yapıları sebepler arasındadır. Bu oran bölgemizde ve ilçelerimizde daha da artarak %15'lere kadar çıkmaktadır.

Projemiz yukarıda bahsi geçen veriler ya da problemler göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Amaç eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, okuma yazma bilmeyen kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak, kız çocuklarının okullaşmasına yönelik politikalar geliştirmek, yine kız çocuklarının ve kadınlarımızın toplumsal hayata katılımlarının önündeki engellerin ortadan kaldırılması boyutunda katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye'de en temel problemlerimizden olan okur - yazar olmayan kadın sayısını en aza indirmektir.” Dedi.

 

 

 

 

Proje 10 ortaklı bir projedir. Bunlar; Afşin Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Andırın 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Çağlayan Cerit Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Kahramanmaraş Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Pazarcık İstiklal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Kahramanmaraş Ticaret Borsası Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliği Türk Anneler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Türkiye Beyaz Ay Derneği Kahramanmaraş Şubesidir. Proje bütçemiz yaklaşık 140.000 €(Avro) olup süresi 12 aydır.

 

Projenin Koordinatörlüğünü Gülayşe Yetmez yapmaktadır. Proje ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas ve Anneler Derneği Başkanı Şenda Evliya’da birer konuşma yaptılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.