Liseli Tiyatrocular Engellileri Sahneye Taşıyacak

Liseli Tiyatrocular Engellileri Sahneye Taşıyacak
Bursa'da, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "Yanılgı" adlı tiyatro oyunuyla Nilüferli tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

- Bursa'da, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları "Yanılgı" adlı tiyatro oyunuyla Nilüferli tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) ortaklığı ile Engelliler Haftası dolayısıyla hazırlanan "Yanılgı" adlı oyuna Nilüfer Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Mezuniyet gecesi trafik kazası geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkum olan Mehmet Sefa Öztürk'ün hikayesinden ilham alınarak hazırlanan oyun için öğrenciler çalışmalarını sürdürüyor. Öztürk, oyunda koregrafisini kendinin hazırladığı bir performans da sergileyecek.

Projeyi yürüten din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve drama lideri olan Zeynüddin Aslan, “Oyunumuz 7 farklı konuda hazırlanmış küçük skeçlerden oluşuyor. Engellilerin hayatına tersten bir bakış var. Ya engelsizler azınlıkta olsaydı neler olurdu acaba? Ayrıca farklı biçimlerde engelli olan hayatların yansımaları biraz komik biraz düşündürücü biçimde sergileniyor. Oyun için özel olarak hazırlanan şarkıda bu durum özetlendi. Bu yüzden oyunun adı 'Yanılgı'. Yani asıl yanılan acaba bizler miyiz sorusunu soruyoruz” dedi.

Projede yer alan öğrencilerden Sinem Adlı ise, "Böyle bir projede bulunmaktan kıvanç duyuyorum. Hayata dair bazı şeyleri bildiğimizi sanıyomuşuz; bu oyundan sonra aslında onların farkında omadığımız anladık. Engelli kardeşlerimize karşı bakış açımız değişti. Artık herşeyin daha çok farkındayız" diye konuştu.

"Yanılgı", 5 ve 6 Mayıs akşamı saat 20:00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

LİSELİ TİYATROCULAR ENGELLİLERİ SAHNEYE TAŞIYACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.