Liseliler, Sesleriyle Büyüledi

Liseliler, Sesleriyle Büyüledi
Elbistan Gençlik Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Türkü Yarışması’nı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdussamed Yılmaz kazandı.

  Elbistan Gençlik Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Liselerarası Türkü Yarışması’na 10 öğrenci katıldı. Müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra eşliğinde Anadolu’nun sevilen türkülerini seslendiren öğrencilerin performansı, profesyonel sanatçıları aratmadı. Öğrencilerin seslendirdikleri türkülere arkadaşları da eşlik ederken katılımcılar unutulmaz anlar yaşadı.

  Gençlik Merkezi spor salonunda gerçekleştirilen organizeye Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Program, Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’ın açılış konuşması ile başladı.

  Yarışmada dereceye giren öğrencilerin Gençlik Merkezleri arasında düzenlenecek finalde Elbistan ve Kahramanmaraş’ı temsil edeceğini hatırlatan Yılmaz, “Elbistan Gençlik Merkezi olarak ‘Merkezimizde Sen Varsın’ sloganıyla sizlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, birlikte projeler üreten ve yeteneklerinin farkında olan bir gençliği amaç edindik. Sizlerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için, imkan sağlamak ve önünüzü açmanın yeterli olduğunu gördük. Biz bunları yaptığımızda sizlerin her biriniz birer müzisyen, birer ressam ve sporcu olabilirsiniz. Provalarda anladık ki bu kaybedeni olmayan bir yarışma. Çünkü yarışmaya katılan gençlerimizin her biri diğerinden daha güzel bir sese sahip. Şiirin memleketi ve şairlerin diyarında yaşadıkları her halleriyle belli oluyor” dedi.

  Yılmaz, yarışmaya katılanları ve müzisyen ekibinin önümüzdeki günlerde Şanlıurfa’ya özel bir geziye götüreceklerini de sözlerine ekledi.

  Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan öğrenciler, müzik öğretmenlerinden oluşan jüriden en yüksek puanı alabilmek için özel çaba gösterdi. Yarışma sonrasında birinciliği Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdussamed Yılmaz isimli öğrenci seslendirdiği ‘Gül Tükendi, Ben Tükendim’ isimli türkü ile elde etti. İkinciliği ise Elbistan Anadolu Lisesi öğrencisi Ezgi Bozkurt ‘Nem Kaldı’ isimli türküyle kazandı. Yarışmanın üçüncüsü ise Elbistan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Kerim Doğan ‘Karahisar Kalesi’ isimli türküyle elde etti.

  Yarışma ödül töreni ile sona erdi. Yarışmanın birincisine gitar hediye edilirken dereceye giren öğrencilere de kupa verildi.

1-470.jpg

2-363.jpg

3-235.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.