Lokantalardan Atık Yağlar Ücretsiz Toplanacak

Lokantalardan Atık Yağlar Ücretsiz Toplanacak
Balıkesir Lokantacılar Odası, şehir merkezinde bulunan lokantalardaki kullanılmış atık yağların ekonomiye kazandırılması için anlaşma yaptı.Balıkesir Lokantacılar Odası ile DEHA Biodizel firması ile s...

Balıkesir Lokantacılar Odası, şehir merkezinde bulunan lokantalardaki kullanılmış atık yağların ekonomiye kazandırılması için anlaşma yaptı.

Balıkesir Lokantacılar Odası ile DEHA Biodizel firması ile sözleşme imzaladı. Sözleşme ile atık yağlar, lokantalara ücretsiz olarak verilen bidonlarda şirket tarafından toplanacak. Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, lokantalardan atık yağların toplanması için DEHA Biodizel şirketiyle bir yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. İmza törenine, şirket yetkilisi Bahar Taşkıran da katıldı. Atılan imzalarla söz konusu firma, lokantalarda bulunan atık yağları toplayacak. Firma lokantalara ücretsiz bidon temin edecek, atık yağ toplama, taşıma ve depolama işini periyodik olarak yapacak.

Oda Başkanı Yıldız, çevreye verdikleri önemi bu sözleşmeyle gösterdiklerini söyledi. Projeyle atık yağların ekonomiye tekrar kazandırılacağına dikkat çeken Yıldız, "Bu durum gerek çevre gerekse ekonomi açısından çok önemli. İki yıllık sözleşme yaptık. İşyerlerinde bulunan atık yağları şirketin temin ettiği bidonlara dolduracağız ve şirket, belirli günlerde gelerek bunları alacak. Bu konuda üyelerimizin duyarlı olacağından eminiz. Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 2872 sayılı yönetmelikte de bitkisel atık yağların toplanması konusunda yazı geldi. Üyelerimizin mağdur olmaması için" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.