Lozan Barış Anlaşmasının Yıldönümü

Lozan Barış Anlaşmasının Yıldönümü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “91 Yıl sonra Lozan Barış Antlaşması’nı gerçekleştirenleri saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “91 Yıl sonra Lozan Barış Antlaşması’nı gerçekleştirenleri saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Lozan’ın başarısından söz eden Kiraz, "Sevr’in Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarınca çöpe atılması ve Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sona ermesinden sonra bunun Dünya milletlerine tescillenmesi gerekli idi. Devlet Adamı ve büyük diplomat İsmet İnönü Türkiye Cumhuriyeti adına barış görüşmelerine katılmıştı. Uzun ve son derece zor müzakerelerden sonra 24 Temmuz 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti devletinin istemleri ve zaferi tescil edilmiş, bu günkü sınırlarımız tüm dost ve düşmana kabul ettirilmiştir. Lozan Barış Antlaşması Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni Dünya’nın tanıması ve kabullenmesidir. 91 Yıl sonra Lozan Barış Antlaşması’nı gerçekleştirenleri saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.