M. Es’ad Coşan Hocaefendi yâd ediliyor

M. Es’ad Coşan Hocaefendi yâd ediliyor
20. yüzyılın önde gelen âlim, ârif, önder ve mürşid-i kâmillerinden Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 80. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim hatimleriyle ve özel programlarla yâd ediliyor.

20. yüzyılın önde gelen âlim, ârif, önder ve mürşid-i kâmillerinden Mahmud Es’ad Coşan (Rh.A.) Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 80. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim hatimleriyle ve  özel programlarla  yâd ediliyor.

Hakk’ın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin Mevlid kandilinde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği devam ediyor. Merhum Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi, doğumunun 80. yılı olan Hicri 13 Safer 1437, Miladi 26 Kasım 2015 Perşembe günü saat:19:00’da Mahmud Es’ad Coşan Kültür Merkezinde özel programlarla ve hatim duasıyla, AKRA’da ise gün boyu sürecek farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla yâd ediliyor.

Programda, İlahiyatçı Nizamettin Coşkun, “Bir Muslih Mürşid-i Kâmil Olarak Mahmud Es'ad Coşan Hocaefendi” başlıklı bir konuşma icra edecek.

20. yüzyılın mürşidi kâmillerinden gönüller sultanı M. Zâhid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 122. yılında, Hicri 1 Safer 1437, Miladi 13 Kasım 2015 Cuma günü günü yâd edilmişti. 

Yâd günü vesilesiyle Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla Mahmud Es’ad Coşan Kültür Merkezinde yapılacak hatim duası ile program son bulacak.

Yer: Süha Erler Anadolu Lisesi arkası Mahmud Es’ad Coşan Kültür Merkezi

Saat: 19:00

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.