Maaş Protestosunda Bordro Yaktılar

Maaş Protestosunda Bordro Yaktılar
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Edirne Şubesi, Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri maaş bordrolarını yakarak protestolarını sürdürdü.

- Büro Emekçileri Sendikası (BES) Edirne Şubesi, Saraçlar Caddesi PTT önünde basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri maaş bordrolarını yakarak protestolarını sürdürdü.

Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Davut Balıkçı da BES üyeleriyle birlikte basın açıklamasında yer aldı. BES Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Altan, basın açıklamasında şunları söyledi:

"Tüm kamu emekçilerine 2014 enflasyon farkı kadar 'ek zam' ödenmesini, kamuda en düşük ücretin yoksulluk rakamı olan 3 bin 826 TL'ye çıkarılmasını istiyoruz. Aynı işi yapanlar arasında ücret adaletinin sağlanmasını, ek ödemelerin temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, açlık sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulmasını, yoksulluk sınırının altındaki ücretlerin en düşük vergi diliminden vergilendirilmesini istiyoruz. 2013 ve 2014 yılına ilişkin ikramiye, fazla çalışma ücreti, yol ücreti ve kadroya geçişler nedeniyle oluşan ekonomik kayıpların karşılanmasını ve güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Performans sistemi uygulamalarına son verilmesini, başta taşeron çalıştırma olmak üzere güvencesiz çalıştırmanın yasaklanmasını, 4/B, 4/C, sözleşmeli, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının oluşturulmasını, insanca yaşam ve çalışma koşulları için, grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin yaratılmasını istiyoruz."

Açıklamanın ardından sendika üyeleri maaş bordrolarını yakarak protesto ettiler.

MAAŞ PROTESTOSUNDA BORDRO YAKTILAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.