Macaristan'da muhteşem Türk düğünü

Macaristan'da muhteşem Türk düğünü
Türk ve Macar geleneklerinin yansıtıldığı Miskolc şehrindeki muhteşem düğüne, beşyüzü aşkın davetliyle beraber Macaristan Fahri Konsolosu onur konuğu olarak katıldı.

Türk ve Macar geleneklerinin yansıtıldığı Miskolc şehrindeki muhteşem düğüne, beşyüzü aşkın davetliyle beraber Macaristan Fahri Konsolosu onur konuğu olarak katıldı.

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin doğusunda 179 km. uzaklıkta Kayseri ile kardeş şehir olan Miskolc kentinde uzun yıllardır ticaret yapan Özer, Krisztina Sever'in oğlu Robert'in düğününde coşkulu kalabalık misafirler Türk gelenekleriyle eğlenceli bir gecede dünya evine girdiler.

Türkiye'den, Macaristan'ın farklı kentlerinden ve Budapeşte'den çok kalabalık davetlinin ve şehir protokolünün hazır bulunduğu düğüne, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz onur konuğu olarak iştirak etti.

Kahramanmaraş'tan özel düğün gecesi için gelen aşçıbaşının özenle hazırladığı Türk yemeklerinin yendiği, canlı müzik performansının sergilendiği Sever Török Etterem Restorant'ında kıyılan nikah merasiminden sonra gelin ve damatı davetliler tek tek tebrik edip, mutluluk dileklerini iletti.

Düğünde davetliler çalınan Macar ve Türk müzikleri eşliğinde halaylar ve halk oyunları oynarken, sanatçıların canlı performansları da salonu coşturdu.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz tören esnasında Sever ailesine ve genç çifte mutluluklar dileyerek şunları söyledi, '' En kötü gününüz böyle olsun. Sever ailesinin dillere destan bu düğünündeki mutluluklarının ömür boyu sürmesini diliyorum. Aile, Türk ve Macar toplumunda kutsal ve önemlidir. Birbirinize her daim, sevgi, saygı, sabır ve hoşgörüyü davranın. Linda ve Robert'e iki cihan saadeti ve mutluluklar diliyorum'' dedi.

Düğün geç saatlere kadar coşku içinde devam etti. Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz düğün sonrası Budapeşte'ye döndü.

 Maraşgündem yazı ailesi olarak genç çifte mutluluklar dileriz.

1-20161024172043.jpg2-20161024172043.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum