Madde Bağımlılığına Aile Vurgusu

Madde Bağımlılığına Aile Vurgusu
Turhal Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, “Madde bağımlısı gençlerin tamamına yakını problemli ailelerden çıkmakta” dedi.Turhal Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde İlçe Müftülüğü ta...

Turhal Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu, “Madde bağımlısı gençlerin tamamına yakını problemli ailelerden çıkmakta” dedi.

Turhal Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde İlçe Müftülüğü tarafından “Aile Okulu” katılım belge töreni yapıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Kadiroğlu, insanların temel yapı taşı nasıl ki hücreyse, toplumların yapı taşının da aile olduğunu söyledi. Maalesef güçlü olması ile övündüğümüz aile yapısının son yıllarda yara almış durumda olduğunu ifade eden Kaymakam Kadiroğlu, “Aile kurumu sağlam olduğu zaman bu ailelerden yetişen çocuklar sağlıklı bireyler olarak yetişmekte. Eğer ailelerimizde sıkıntı varsa, geçimsizlik, kavga ve gürültü varsa bu ailelerden yetişen çocuklarda maalesef yetişkinlik çağlarında problemli bireyler olarak topluma katılmakta ve suç işleyen bireyler olarak topluma katılmakta. Bugün Turhal’da da sizler de belki rast gelmişsinizdir, tinerci ve madde bağımlısı gençler var. Bunlarla ilgili bizler çalışmalarda yapıyoruz. Bu madde bağımlısı gençlerin tamamına yakını problemli ailelerden çıkmakta” dedi.

Kaymakam Kadiroğlu, müftülüğün düzenlediği kurslarda ailenin kurulmasından itibaren devam etmesi, eşlerin birbirlerine karşı münasebetleri, birbirlerine nasıl davranmaları gerektiği gibi her türlü konuda bilgi verildiğini ifade ederek, “Bunları hayatımıza uyguladığımız zaman göreceksiniz ki hem sizin hem eşinizin hem de çocuklarınız sağlıklı bireyler olarak yetişecek. Bu çalışmadan dolayı İlçe Müftülüğümüz ve Müftümüze teşekkür ediyorum. Sizlere de bu kurslarda gördüğünüz bilgileri hayatınıza uygulamanızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Diler’in konferansının ardından Aile Okulu eğitimine katılan kursiyerler belgeleri verildi. Belge törenine Kaymakam Kadiroğlu’nun yanı sıra Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

TURHAL BELEDİYESİ PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN “AİLE OKULU” KATILIM BELGE TÖRENİ YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.