Maden-İş’ten Eylem Mesajı

Maden-İş’ten Eylem Mesajı
Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, tıkanan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, “Ankara’dakiler işçinin mesajını doğru almazsa biz gereğini yapmayı biliriz” dedi.

  Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi’nde çalışan maden işçileri, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Elbistan-Afşin Şubesi’nin düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, AEL daire müdürleri ve işçilerin katıldığı programın an gündem maddesi toplu iş sözleşmeleri oldu. Hep birlikte yenen iftar yemeği ve edilen duanın ardından yaptığı açıklamada Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri için de taleplerinin yerine gelmemesi halinde eylem sinyali veren Bölükbaşı, “Sözleşmemiz tıkandı. 6 aydır mücadele ediyoruz. Biz de memleketimizde çalışan kardeşlerimizin evine bir ekmeği iki götürmeleri için mücadele ediyoruz. Ne yazık ki, çerçeve anlaşması dışında taleplerimizle bizim tabirimizle ‘yok’ dediler. Sizler de gereğini yaptınız ve yapıyorsunuz. Ankara sallandı. Genel başkanım geldi. Genel başkanımızın talimatıyla işletmemizi fazla zarara sokmadan pazartesi günü akşama kadar müsaade edildi. Bir şeyler almamız lazım. Devletimizi uçuruma götürmeyeceğiz; işçimizi mağdur etmeyeceğiz. Bizim idealimiz odur. Eğer ki taleplerimize cevap vermezlerse gereğini farklı yapacağız. Farklı eylemler gerçekleştireceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Bizim korkumuz ekmek. Eğer ekmeğimizi kaybedeceksek hiçbir kazancımız yok. Katılımınız için teşekkür ediyorum. Siz varsanız, biz varız. Dik durduğunuz müddette ölüme kadar biz dik dururuz” ifadelerini kullandı.

  Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise, zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “Tabii ki zor bir dönemden geçiyoruz. Özelleştirme değil 23 yıldır devam eden bir hukuki sürecin son noktaya gelmesi. Önümüzdeki günlerde belki canımız biraz acıyacak. Ama bizim mücadelemiz hiç kimsenin canının acımaması yönünde. Sizlerin bir tırnağının incinmemesi yönünde devam edecektir. 6 aydır süren bir toplu sözleşme döneminden geçiyoruz. Kamu İşverenleri Sendikası ile son görüşmemizde çerçeve anlaşması dışındaki taleplerimiz, yöresel manadaki taleplerimiz kabul görmedi. Biz de masadan ayrıldık. Sizler de sağ olun bu durum karşısında birlik içerisinde, dirlik içerisinde bir mesaj verdiniz. Umarım bu mesajı Ankara’dakiler doğru alırlar. Eğer almazlarsa biz gereğini yapmasını biliriz” şeklinde değerlendirme yaptı.

  Asıl gücün işçide olduğunu vurgulayan Akçul, “Bizler gelip geçiciyiz. Siyasiler de gelip geçici. Asıl güç sizsiniz. Her şey sizin elinizde. Ülkenin kaderini de sendikaların kaderini değiştirmek de sizin elinizde. Bunun için tek yok yol var. Sizlerin birliği çok önemli. Birlik varsa dirlik var. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Evlerinizden çok işyerlerinde birlikte mesai harcıyorsunuz. Bizim seçim yarışlarımız ve çekişmelerimiz olabilir. Şunu hiçbir zaman unutmayın. Siz hep burada olacaksınız ve bu memlekette yaşayacaksınız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

1-567.jpg

2-451.jpg

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.