Maden Ocağında Tahliye Tatbikatı

Maden Ocağında Tahliye Tatbikatı
Zonguldak’ta 473 maden işçisinin katıldığı ‘ocak tahliye tatbikatı’ gerçeğini aratmadı. İşçiler, kendilerini acil bir durumda hayatta tutacak oksijen ferdi kurtarıcı maskesini denedi. Son yıllarda yaş...

Zonguldak’ta 473 maden işçisinin katıldığı ‘ocak tahliye tatbikatı’ gerçeğini aratmadı. İşçiler, kendilerini acil bir durumda hayatta tutacak oksijen ferdi kurtarıcı maskesini denedi.

Son yıllarda yaşanan maden kazalarının ardından Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından ‘ocak tahliye tatbikatı’ düzenlendi. TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen tatbikata 473 maden işçisi katıldı. Senaryo gereği ocak içinde çalışan 473 işçiye grizu ve gaz püskürmesi alarmı verildi. Alarmın ardından ambulans hemen ocak girişine geldi. TTK tahlisiye ekibi de anında ocağa gönderildi. Yerin 460 metre altında senaryo gereği mahsur kalan işçiler, TTK’nın Ermenek ve Soma’ya giden profesyonel tahlisiye ekibi tarafından yaklaşık yarım saatlik bir sürede dışarıya çıkartıldı. Senaryo gereği yaralanan bir maden işçisi de TTK’nın sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa taşındı. Sedyeyle ambulansa getirilen 18 yıllık maden işçisi Mustafa Dönmez, “Her ay böyle tatbikatlar olmalı. Şu yanımızda bulunan maskeleri kullanmayı bilmiyoruz. Biz böyle tatbikatlar sayesinde bunları öğrenerek daha bilinçli hale gelebiliriz. Bu sayede bir şeyler öğreniyoruz, bizim için faydalı oluyor” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.