Mağarada Kalan Adam Böyle Kurtarıldı

Mağarada Kalan Adam Böyle Kurtarıldı
Almanya’nın en derin mağara sisteminde mahsur kalan Alman mağara bilimci, 12 gün süren hummalı çalışma sonucu kurtarıldı.

- Almanya’nın en derin mağara sisteminde mahsur kalan Alman mağara bilimci, 12 gün süren hummalı çalışma sonucu kurtarıldı.

52 yaşındaki mağara bilimci Johann Westhauser, mağara içerisinde inceme yaparken başından yaralanarak inceleme yaptığı alanda mahsur kaldı. Aldığı yaradan ayağa kalkamayacak hale gelen Westhauser, mağaranın karmaşık sistemi nedeniyle yüzeye çıkmayı başaramadı. Westhauser’ı kurtarmak için 70 Bavyera Dağ Kurtarma Derneği kurtarma operasyonu başlattı. Toplam 12 gün süren kurtarma operasyonunda, önce Westhauser’ın daha fazla yara almaması içim vücudu sabitlendi ve kafasına kask yerleştirildi. 1 kilometre derinliğinde olan mağaranın yüzeyinden aşağıya halat sistemleri kuruldu. Westhauser bu sisteme yerleştirildi ve kurtarma ekipleri eşliğinde 1 km’lik mağaradan çıkarıldı.

Mağara bilimci olan Westhauser'un, mağarayı keşfeden grubun üyesi olduğu ifade edildi. Mağaranın tam derinliği bin 148 kilometre olarak belirtilirken, içerindeki bağlantılarla toplam uzunluğunun 19.2 kilometre olduğu açıklandı. Normal şartlarda kazanın yaşandığı yerden çıkmanın 12 saat sürdüğü bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.