Mahalleliler Buluşuyor Programları Devam Ediyor

Mahalleliler Buluşuyor Programları Devam Ediyor
Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaz ayları boyunca her hafta bir mahalle olmak üzere bütün mahallerde gerçekleştirilecek olan Mahalleliler Buluşuyor isimli program bu hafta Yunus Emre mah...

Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaz ayları boyunca her hafta bir mahalle olmak üzere bütün mahallerde gerçekleştirilecek olan Mahalleliler Buluşuyor isimli program bu hafta Yunus Emre mahallesindeydi.

Düzenlenen programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Siyasiler, Erzincan Milletvekili adayları ve Yunus Emre mahallesi sakinleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy şunları söyledi, “Bu yıl, yol ve kaldırım kaplamalarına 30 milyonluk bütçe ayırdık. Şehir genelinde 148 km uzunluğunda kaldırım imalatı, 100 km de yol kaplama çalışması gerçekleştireceğiz. Bu senede dokuz mahallede asfalt ve kaldırım çalışması yürüteceğiz. İnönü Mahallesinde ve Yeni mahalde çalışmalarımızı tamamladık. Diğer mahallelerde de en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız.

Tabi ki çalışmalarımız asfalt ve kaldırımla sınırlı değil bunun yanında yeni bir itfaiye binasının yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık, 20 km ye yakın kanalizasyon hattı ve arıtma tesislerinin hazırlıklarını tamamladık. Ekşisu Bölgesindeki çalışmalarımız görülmeye değer. Bu alanı bir gidip görün. Ayrıca bisiklet yolu çalışmamız, otomatik sulama çalışmalarımız devam ediyor. Ekşisu bölgesinde bulunan kaplıcaları ise yenileme çalışmalarına başladık.” Dedi.

Gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinlik her hafta bir mahallemizde olmak üzere devam edecek. Etkinliğe katılım gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor hayırlı geceler diliyorum” dedi.

Daha sonra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada, Erzincan Belediyesine bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program Halk oyunları, Mehteran gösterileri ve Halk müziği dinletisi ile devam etti. Katılan her çocuğa futbol topu hediye edildiği bunun yanı sıra ise 6 adet bisiklet çekilişle sahibini buldu.

Erzincan Belediyesi bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için şehrin çeşitli noktalarında 20 Km bisiklet yolu inşa ederken ilerleyen zamanlarda ise çocuklara 10 bin adet bisiklet dağıtmayı hedeflediğini belirtti.

MAHALLELİLER BULUŞUYOR PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.