Mahçiçek: “İnsanlarımızı Barakalardan Kurtaracağız”

Mahçiçek: “İnsanlarımızı Barakalardan Kurtaracağız”
Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçe Belediyesi tarafından başlatılan toplu konut projesinde kura heyecanı yaşandı. 4 bin 30 vatandaşın başvuru yaptığı konutlardan faydalanacak 424 üye, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurayla belirlend

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçe Belediyesi tarafından başlatılan toplu konut projesinde kura heyecanı yaşandı. 4 bin 30 vatandaşın başvuru yaptığı konutlardan faydalanacak 424 üye, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurayla belirlendi.

Uygun fiyatlarla konut sahibi olabilmek için kuraya katılan vatandaşlar, çekiliş esnasında büyük heyecan yaşadı. Noter huzurunda gerçekleştirilen elektronik kuranın ardından, isimleri çıkan vatandaşlar büyük heyecan yaşadı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, bir yıl önce kurulan Onikişubat Belediyesi’nin her alanda hizmet üretmeye devam ettiğini belirtti. Gerekli hazırlıkların ardından vatandaşları konut sahibi yapabilmek için de kolları sıvadıklarını işaret eden Mahçiçek, şunları kaydetti:

dsc_3306.jpg

“Öncelikle Onikişubat Belediyemizin nerelerde arsası var, buna baktık. Maalesef büyük miktarda arsamız yoktu. Bulabildiğimiz 2-3 noktadaki arsalarda da çalıştık ve projelerimizi hazırladık, ardından sizlere duyurduk. Dedik ki ‘dar gelirli ailelere ev yapacağız’. 2 bin 300 TL üzerinde geliri olan aileler, bu konutlardan yararlanamayacak. İnşallah Önümüzdeki aylarda daha iyi arsalar üretebilirsek, bu kabil ucuz konutları yapmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi konutlarımıza ilgi büyük oldu. Bir hafta içerisinde 4 bin 30 tane kardeşimiz bu konutlar için müracaat etti. Bu konutlardan bir kısmı 3+1, bir kısmı da 2+1 şeklinde projelendirildi. Bu Bilindiği üzere 424 tane dairemiz var. Bunların 24 tanesini engelli kardeşlerimize ayırdık. Bunlar giriş katlarındaki daireler. Kolayca evlerine girmeleri bakımından uygun olacak. Engelliler arasında da kura çekeceğiz.”

dsc_3459.jpg

“İNSANLARIMIZI BARAKALARDAN KURTARACAĞIZ”

Başlatılan toplu konut projesinin 18 ay içerisinde tamamlanacağını dile getiren Mahçiçek, “İnşallah gelecek yıl yaz aylarında evlerinize oturacaksınız. Her türlü konforu var. Her apartmanın çift asansörü olacak. Doğal gazı, izolasyonu mükemmel olacak. En azından şimdilik eski evlerden sağlıksız evlerden kurtarmış olacağız. Önümüzdeki aylarda arsa temin ettikçe bu konutları yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız buraya müracaat eden arkadaşlarımızı mutlu etmek. Bugünkü imkanlar ölçüsünde arsa portföyümüz bu kadardı. Ama arsa üzerinde çalışacağız ve önümüzdeki süreçte arsa temin ettikçe bu kabil konutlar yapmaya devam edeceğiz. Yani insanlarımızı bu gecekondulardan, barakalardan sağlıksız şartlarda yaşamaktan kurtaracağız. Hepinize bize göstermiş olduğunuz ilgi teveccüh ve güven için yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ardından noter huzurunda çekilen kurayla, 3+1 konutlardan faydalanacak 212, 2+1 konutlardan faydalanacak 188 ve 12’si 3+1, 12’si 2+1 olmak üzere toplam 24 engelli konutundan faydalanacak asil ve yedek üyeler belirlendi. Kura sonucu ismi açıklanan vatandaşlar büyük sevinç yaşarken, konutlardan faydalanamayan vatandaşlar da Başkan Mahçiçek’le sohbet edip, yeni projeler yapması için talepte bulundular.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.