Mahsum Korkmaz’ın Kardeşinden Suç Duyurusu

Mahsum Korkmaz’ın Kardeşinden Suç Duyurusu
PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesinin ardından heykel ayakla basarak fotoğraf çektirenler hakkında Korkmaz’ın kardeşi Maşallah Dağ, askerler hakkında suç duyurusunda bulundu.

- PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesinin ardından heykel ayakla basarak fotoğraf çektirenler hakkında Korkmaz’ın kardeşi Maşallah Dağ, askerler hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Ağustos günü PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin dikilmesinin ardından 19 Ağustos günü jandarmanın düzenlediği kapsamlı operasyon sonucuyla heykel indirildi. İndirilen heykele ayak basarak fotoğraf çektirenler hakkında Mahsum Korkmaz’ın kardeşi Maşallah Dağ tarafından suç duyurusundan bulundu. Yapılan suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dağ’ın avukatı Keziban Yımaz, bugün aile tarafından ilgili sorumlular hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı suç duyurusuna da değinen Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her ne kadar basında Valiliğinin müvekkilin kardeşi Mahsum Korkmaz’ın heykelinin başına basarak poz veren askeri personel ile ilgili idari soruşturma başlatıldığı konusunda kamuoyuna bilgi verilmiş ise de bu konuda resmi olarak yazılı ya da sözlü yapılan bir açıklama olmamıştır. Bugün aile tarafından ilgili sorumlular hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. İlgili sorumlular hakkında gerekli cezai işlemlerin başlatılması amacıyla Lice Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu dilekçesi ile İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptık.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.