Makedonya Göçmenleri Geleneksel Yemekleri İle İftar Yaptı

Makedonya Göçmenleri Geleneksel Yemekleri İle İftar Yaptı
İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl 5.sini düzenlediği sokak iftarında 2 bin kişi Makedonya göçmenlerinin geleneksel yemekleri ile iftar yaptı.

- İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl 5.sini düzenlediği sokak iftarında 2 bin kişi Makedonya göçmenlerinin geleneksel yemekleri ile iftar yaptı.

Derneğin Altındağ’daki dernek merkezinin önünde düzenlenen iftar yemeğine Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız, dernek başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlar temsilcileri de katıldı.

Kaymakam Kadri Canan, Balkanlardan göç edenlerin çok çalışkan insanlar olduğunu, iftar gibi çok sayıda etkinlikte kendileriyle birlikte olmaya çalıştıklarını söyledi. Dernek Başkanı Medat Şenay ise bu yıl 5. sini düzenledikleri iftar yemeklerinde her yıl katılımcı sayısını arttırdıklarını söyledi. Bu yıl katılımın en üst düzeye ulaştığını belirten Şenay, şunları söyledi:

"Ramazan ayının sevgi, dostluk ve kardeşlik havasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz iftar yemeğimizde yaklaşık 2 bin kişiyi ağırladık. Bornova Belediyemiz altyapı desteği sağladı. Önceki dönem belediye başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın desteğiyle başladığımız iftar yemekleri her yıl büyüdü. Başkan Sındır bugün olduğu gibi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İftar yemeklerimizde hem düğün, sünnet, mevlitlerde yaptığımız geleneksel yemeklerimizi gelecek kuşaklara aktarıyoruz, hem de kent yöneticilerini mahalle halkıyla buluşturuyoruz" dedi.

Şenay, Makedonya'dan göç edenler ve onların ailelerine yönelik dernek faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü, özellikle Makedonya’dan gelen öğretmenin verdiği Makedonca dil kursunun büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekledi.

MAKEDONYA GÖÇMENLERİ GELENEKSEL YEMEKLERİ İLE İFTAR YAPTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.