Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Mtosb Temsilciliği Açıldı

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Mtosb Temsilciliği Açıldı
Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) temsilciliği açıldı.

- Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) temsilciliği açıldı.

Açılışa, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, MTOSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı. Açılışta konuşan Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna, "Makine Mühendisleri Odası Türkiye çapında 100 binin üstünde üyesi olan geniş bir kitledir. Türkiye’nin özellikle en dinamik meslek odalarının başında gelir. OSB içerisinde bir çok meslektaşımız, üyemiz fabrikalarda çalışıyor. Sanayi dışında çalışan arkadaşlarımızda mevcut. OSB ‘de özellikle birinci bölge ve genişleme bölgesi olarak adlandırdığımız ikinci bölgemiz ve üçüncü bölgelerde bu çalışmaları yürütürken fabrikaların ihtiyacı olan teknik kontroller, periyodik muayeneler, eğitimler hem beyaz yaka hem mavi yakalar için yapılacak bütün çalışmalar OSB içerisinde olacak temsilciliğimiz tarafından dikkat ve özenle yürütülecek. Eğer OSB’mizin cesaretli, istekli ve dik duruşu olmasaydı bu projeyi hayata geçiremezdik. Sadece bizlerin çabasıyla da olmayacaktı. OSB’de faaliyetlerimizi yürütebilmek için mühendislerimize bir oda tahsis edildi, ayrıca bütün bu çalışmaları yerinde yapabileceğimiz, mühendis arkadaşlarımızı yada diğer arkadaşlarımızı bilgilendirecek bir toplantı salonumuz mevcut. Tabi ki biz bu çalışmaları yaparken OSB’yi özel tutacağız; bu anlamada da OSB dışındaki fabrikalarımız bize darılıp gücenmesinler. Burada pozitif anlamda bir ayrıcalık sağlayacağız. Amacımız bölgemizin hareketlenmesine katkı sağlayarak, mühendislerin yetişmesine ve eğitimine fayda sunmak. Ve en önemlisi de üniversite öğrencisi ve akademisyenleri de sanayi bölgesine çekerek projelerde hep birlikte olmak. Bu çalışmanın Türkiye’de bir örneği yok. Açmış olduğumuz mesleki denetim büroları var ama bu örnek Türkiye’de bir ilktir. Bu projeye imza atan başta MTOSB ve Odamıza ayrıca emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim" dedi.

MTOSB Başkanı Sabri Tekli ise, "Makine Mühendisleri Odası hem üreten hem eğiten bir marka olmuş. Haliyle artık bazı şeyleri aşmak gerekir. Özellikle teorik anlamda mühendislik ilkesi çizgisinde kişilerin yetişmesi gerekiyor. Bu sadece MMO'da değil, diğer mühendislik alanlarına da yayılmalı. Mühendislik alanında bir çok eğitim almış ülkemizde faaliyet gösteren ve artık üretim çizgisini üst seviyelere taşıyacak değerli arkadaşlarımın bu kişilerden destek almaları gerektiğini düşündüğümüz için böyle bir girişimde bulunduk. Teknoloji her geçen gün biraz daha gelişiyor ve bu hıza ayak uydurmak zorundayız. Ülke olarak bu güne biz hasbelkader geldik. Bugün bakıldığı zaman yüzde 60 oranında tesisimiz babadan oğula geçme şeklinde ilerliyor. Artık bunu aşmalıyız. Böyle bir girişimde bulundukları için Alper Turna'nın şahsında, Mersin MMO'ya teşekkür ediyorum. Bu bir ilkti ve bizler OSB olarak bir çok ilklere imza attık. Bu ofisten sanayicilerin çok fazla yararlanabileceğini düşünüyorum. Şuan ülkenin gözü üreten kesimde, kaynak bir tek üreticide gözüküyor. Sanayicinin üstüne yüklenen ağır bir yük var ve sanayicilerimizin bu yükü karşılayacak hali kalmadı. Şuan Türkiye’nin tüm branşları sivil toplum örgütlerinden tutunda, hukukçusuna kadar sanayiciden ne alırımın hesabını yapan bir yönetim şekline döndük. Bizler üretiyoruz ama beklentiler çok farklı; talepler çok farklı. Biz sanayiciler olarak bu kesilen faturanın altından kalkamaz duruma geldik. Öte yandan iş yerlerimizin güvenliği ve işçi sağlığı açısından bu kontroller yapılmalı ve olması gereken bir durum . Makine Mühendisleri Odası'nın temsilcisi tarafından bu bölgedeki fabrikalara verilecek hizmet çok önemli. Bu projenin OSB ve sanayicilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise sanayicilerin yaşadığı sorunlar ile ilgili destek olunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından temsilciliğin açılışı yapıldı.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ MTOSB TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.