Malatya Afad’a Yeni Kurtarma Aracı Geldi

Malatya Afad’a Yeni Kurtarma Aracı Geldi
AFAD ve UNDP ortak projesi kapsamında Suriyelilerin bulunduğu illerde kullanılmak üzere alınan 18 yeni nesil arama-kurtarma araçlarından biri Malatya AFAD’a gönderildi.

- AFAD ve UNDP ortak projesi kapsamında Suriyelilerin bulunduğu illerde kullanılmak üzere alınan 18 yeni nesil arama-kurtarma araçlarından biri Malatya AFAD’a gönderildi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önünde düzenlenen tören ile yeni gelen arama-kurtarma aracı basına tanıtıldı. Yeni kurtarma aracı hakkında bilgiler veren AFAD Kurtarma Birim Şefi Mustafa Türker, kendilerine gönderilen hafif tonajlı arama-kurtarma aracıyla önemli bir eksikliğin ortadan kalktığını söyledi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde 18 arama kurtarma teknisyeni, 1 şef ve 1 sağlık memuruyla Malatya ve bölgede arama kurtarma hizmeti verdiklerini belirten Türker, son gelen yeni aracın hızlı ve seri bir araç olduğunu söyledi. Arama-kurtarma ekipleri tarafından 2014 yılında 168 vatandaşın kurtarıldığını aktaran Türker, müdahale ettikleri olaylarda ise 38 vatandaşın hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Araç tanıtım programına katılan Vali Süleyman Kamçı ise, arama-kurtarma ekibinin 24 saat, göreve hazır bir şekilde beklediğini belirterek “İnşallah ekibimize hiçbir zaman görev düşmez düşüncesindeyiz. Çünkü büyük felaketler, deprem ve yangınlara müdahale ediyorlar. Umarım bu felaketler Malatya’da ve ülkemizde yaşanmaz” dedi.

Vali Kamçı’nın konuşmasının ardından yeni araçlar incelendi.

MALATYA AFAD’A YENİ KURTARMA ARACI GELDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.