Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağa’a Sordu

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağa’a Sordu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, IŞİD'in İstanbul'da yaptığı iddia edilen toplantıya ilişkin olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yöneltti.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, IŞİD'in İstanbul'da yaptığı iddia edilen toplantıya ilişkin olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yöneltti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru önergesi veren milletvekili Ağbaba, “28 Temmuz 2014 günü IŞİD terör örgütünün Türkiye uzantısı olduğu söylenen yüzlerce kişinin İstanbul’da bir bölgede toplu bayramlaşma yaptığı, bu bölgede askeri eğitimler düzenledikleri ve hatta cihat çağrısı yaptıkları iddia edilmiştir. Basına yansıyan bu iddialara ilişkin resmi kurumlardan herhangi bir açıklama veya yalanlama gelmemiştir” diyerek, şu soruları yöneltti:

"Basına yansıyan bu iddialar ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma başlatılmıştır?

Poşi takmanın sosyalist olmaya, Grup Yorum bileti satmanın illegal örgüt üyesi olmaya kanıt olarak gösterildiği ülkemizde cihat çağrısı yapmanın herhangi bir karşılığı var mıdır?

Parasız eğitim isteyen üniversite öğrencilerinin yıllarca hapsedildiği düşünüldüğünde, eli kanlı bir terör örgütü olan IŞİD’in uzantısı olan bir grubun ülkemizde propaganda faaliyeti yürütmesi yasal mıdır?

Cezaevlerinde Pir Sultan Abdal’ın boncuktan yapılan bir süslemesini bulundurmak, illegal örgüt lideri propagandası sayılırken IŞİD’in uzantısı bir grubun İstanbul’da askeri eğitim yapabiliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Malum davalarda hazırlanan iddianamelerde Eğitim-Sen üyeliği dahi illegal örgüt üyeliğine kanıt olarak gösterilirken, sokak ortasında kafa kesen bir örgütün İstanbul’un göbeğinde “bayramlaşma” adı altında toplanabiliyor olması mümkün müdür?

IŞİD’in uzantısı bu örgütün İstanbul’daki faaliyetlerine ilişkin herhangi bir yalanlama yapılmaması veya soruşturma başlatılmaması, bu yapılanmanın hükümet tarafından görmezden gelindiği iddialarını desteklediğini düşünüyor musunuz?”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.