Malezya Grand Prix

Malezya Grand Prix
Malezya Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotları başarılarını sürdürüyor.Formula 1’in 2. yarışı olan Malezya’da damalı bayrağı ikinci ve üçüncü sırada gören Mercedes AMG Petronas pilotları, baş...

Malezya Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotları başarılarını sürdürüyor.

Formula 1’in 2. yarışı olan Malezya’da damalı bayrağı ikinci ve üçüncü sırada gören Mercedes AMG Petronas pilotları, başarılı grafiklerini sürdürdü. Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında zirvedeki yerini koruyor.

Sezonun ikinci yarışı için Cumartesi günü kötü hava şartları altında gerçekleştirilen sıralama turlarında pole pozisyonu yine Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton’nun oldu. Bu, İngiliz pilotun 14. pole pozisyonu elde edişiydi. Heyecan dolu yarışta Lewis Hamilton damalı bayrağı 2. sırada gören isim olurken, Malezya’da üçüncü sırada başlayan Nico Rosberg, günün sonunda kürsüde de aynı sırada yerini aldı.

56 tur sonunda Ferrari pilotu Sebastian Vettel ilk zaferine ulaştı. Bu sonuçlarla beraber Lewis Hamilton pilotlar sıralamasında 43 puan ile liderliğini korurken, 33 puana ulaşan Nico Rosberg ise Sebastian Vettel’in arakasında 3. sırada yerini aldı.

Takımlar sıralamasında 76 puanla zirvenin hakimi yine Mercedes AMG Petronas oldu. Bir sonraki yarışlar 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde 56 turdan oluşan Çin Grand Prix’de olacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.