Mali Tatil Uyarısı

Mali Tatil Uyarısı
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) mali tatilin, 1 Temmuz 2015 tarihinde başlayacağını, 20 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini bildirdi.Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “3568...

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) mali tatilin, 1 Temmuz 2015 tarihinde başlayacağını, 20 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu hükümlerine göre faaliyette bulunan meslek mensuplarının, 1-20 Temmuz günleri arasında mer’i mevzuata göre yapmaları gereken bazı vergi ve sosyal güvenlik işlemlerini 20 Temmuz tarihinden sonraya erteleyerek, meslek mensupları ve yükümlülere kolaylıklar getiren 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun, 28.03.2007 tarihli ve 26476 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı gün itibariyle yürürlüğe girmiştir. Yasanın 1’inci maddesine göre, her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) mali tatil uygulanmakta, Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde ise mali tatil, Temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlamaktadır. Bu düzenlemeye göre, 2015 yılında mali tatil, 1-20 Temmuz 2015 günleri arasında uygulanacaktır. Gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili olarak mali tatil uygulanmamaktadır. Buna göre, örneğin, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanuna göre tahsil edilen vergiler için bu yasa uygulanmayacaktır. Mali tatilin sona erdiği günü izleyen 7 gün içinde biten bu madde kapsamındaki kanuni ve idari süreler de mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci günün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılmaktadır. 2015 Mali tatili 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü başlayacak, 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü sona erecektir” bilgisi verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.