Mamak'ta Cankurtaran Kursu Açılıyor

Mamakta Cankurtaran Kursu Açılıyor
Mamak Belediyesi, Türkiye Su Altı Federasyonu ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde cankurtaranlık kursu düzenliyor.

- Mamak Belediyesi, Türkiye Su Altı Federasyonu ile birlikte havuzlarda veya denizlerde cankurtaranlık yapmak isteyenler için Mamak Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde cankurtaranlık kursu düzenliyor.

Kursta boğulan birine nasıl müdahale edileceği, sudan çıkarıldıktan sonra yapılacak ilk yardım gibi hayati konularda uzmanlar tarafından eğitim verilecek. 3 gün sürecek kursun sonunda cankurtaranlık kursunu başarıyla bitirenlere Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından uluslararası geçerliliği olan cankurtaranlık sertifikaları verilecek. 18 yaş ve üzeri vatandaşların müracaat edebileceği kurstan faydalanacaklar, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopileriyle Mamak Yüzme Havuzu’na müracaat edecek. İlk yardım, kalp masajı, suni teneffüs, yaralanmalar, suda boğulma, su dibinden kazazedeyi çıkarma gibi teorik ve pratik dersler alacak kursiyerlere 4-5 Aralık’da teorik, 8 Aralık’ta da uygulamalı eğitim verilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.