Manavgat'ta 25 Bin Kişiye "Hijyen Belgesi"

Manavgatta 25 Bin Kişiye Hijyen Belgesi
Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, 5 Temmuz 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde, gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan i

-Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, 5 Temmuz 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde, gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, masaj ve güzellik salonları ile otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerin sahip ve çalışanlarının Hijyen Belgesi alma zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, "Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Eğitim Merkezlerinin yanı sıra özel kurumlar aracılığıyla hijyen eğitimleri düzenlenmektedir. Manavgat’ta yönetmeliğin ardından resmi ve özel kurumlar tarafından düzenlenen hijyen eğitimlerine katılan 25 binin üzerinde kişiye hijyen belgesi verilmiş bulunmaktadır. Özel kurumlar Manavgat’ta bulunan işletmelerle anlaşarak hijyen eğitimi verdikten sonra belgelendirme işlemi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yapılmaktadıR" dedi.

Hjiyen eğitimlerinin talep olduğu sürece devam edeceğini belirten Geyikoğlu, "Şu ana kadar gıda üzerine çalışan işletmelerin tamamı tarandı.Yüzde 95 dolayında çalışanların belgesinin bulunduğu belirlendi. İşletmelerin yeni işçi alımlarında işçilerin hijyen belgesi bulunup bulunmadığına bakarak, bulunmaması durumunda belge aldıktan sonra işe kabul etmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.