Manisa Büyükşehir'den Çevreye Duyarlı Açılış

Manisa Büyükşehirden Çevreye Duyarlı Açılış
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği 5 bin nüfusa hitap edecek olan günlük 500 metreküp kapasiteli prosesli paket arıtma tesisinin açılışı yapıldı.

- Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği 5 bin nüfusa hitap edecek olan günlük 500 metreküp kapasiteli prosesli paket arıtma tesisinin açılışı yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunusemre ilçesi, Keçiliköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği prosesli paket arıtma tesisinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılış törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, daire başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl genelinde bir çevre faciasına sebep vermeden, insanlar için önemli şey olan ve büyükşehirin en önemli görevlerinden olan arıtma sistemleri il geneline yaymayı hedeflediklerini belirterek, “Keçiliköy Mahallemize kazandırdığımız bu tesis, Manisa’mız için önemli bir ilk. Elektro-flokülasyon metodu ile arıtma yapan bu sistem; her türlü atık suda arıtım ve geri kazanım sağlarken, hem kurulum hem işletme maliyeti oldukça düşüktür. Daha büyükşehir olmadan, bu tesisin ihalesini gerçekleştirmiştik. Bu tesis, nüfusu 5 bin olan mahallelerin, ilçelerin, nüfusu az olan köylerin birleşiminin tek bir merkezde toparlanarak, uygulanacak olan sistemin örneğini temsil ediyor. İnşallah bütün il genelinde bir çevre faciasına sebep vermeden, insanlar için önemli şey olan ve büyükşehirin en önemli görevlerinden olan arıtma sistemleri il geneline yayılacak” dedi.

Bu tür arıtma tesislerinin il genelinde tamamlayarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye duyarlı belediye olduğunu göstereceklerini ifade eden Başkan Ergün, “Projemiz yaklaşık 973 bin TL’ye mal oldu. 5 bin nüfusa hitap edecek ve günlük 500 metreküp kapasiteli bu tesisimiz, 80 metrekare alan üzerine kuruldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, bu tür arıtma sistemlerini il genelinde tamamlayarak, çevreye duyarlı belediye olduğumuzu göstereceğiz. O açıdan bu tesisimiz, Manisa’mız için önemli bir adımdır. Tesisin Manisa’mız için, Keçiliköy sakinlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından, tesisin Manisa’ya hayırlar getirmesi temennisiyle hep birlikte dualar okundu ve kurban kesildi. Okunan duaların ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelesini birlikte kesti.

Kurdele kesiminin ardından Başkan Ergün ve davetliler tesisi inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Tesisin Keçiliköy Mahallesi’nin arıtmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Başkan Ergün, tesiste ayda 15 bin metreküp suyun arıtılacağını ve çok az bir miktar elektrik gideriyle bunun yerine getirileceğini vurguladı. Çevresel açıdan da bu tür tesislerin önemli olduğuna dikkat çeken Ergün, yeşil bir Manisa inşa ederken, çevreye duyarlı bir Büyükşehir Belediyesi olacaklarını da sözlerine ekledi.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇEVREYE DUYARLI AÇILIŞ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.