Manisa Tso Meclisi İkiye Bölündü

Manisa Tso Meclisi İkiye Bölündü
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle yapılamazken, toplantıya katılmayan bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin OSB'de alternatif iftar yemeğini tercih etmesi de dikkat

- Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, yeterli çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle yapılamazken, toplantıya katılmayan bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin OSB'de alternatif iftar yemeğini tercih etmesi de dikkat çekti.

Bu ay iftar yemeği sebebiyle Saruhan Otel'de düzenlenen TSO Meclis Toplantısı'nda ilginç bir olay yaşandı. Toplantı salonunda sandalyeler boş kalınca yeterli çoğunluk sağlanamadı ve toplantı yapılamadı. Bunun üzerine iftar yemeğine geçildi. Toplantıya katılmayan bazı yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de OSB'de alternatif iftar yemeğini tercih ettiği görüldü. Bu durum karşısında yaşanan şaşkınlık üzerine TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığı böyle mübarek gecelerde arzumuz arkadaşlarla bu mübarek havayı teneffüs etmekti. Ramazan ayına denk gelen meclisimizi, burada bir iftar yemeğiyle taçlandırmak arzusundaydık. Gelen, gelmeyen bütün arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Hepsini saygıyla karşılıyorum." dedi. Gazetecilerin, toplantıya katılmayan üyelerin mazeret bildirip bildirmediği sorusu üzerine Coşkun, "Hayır her hangi bir gerekçe sunulmadı. Hiç kimse tarafından da aranmadım. Gelmeyenlerin mutlaka bir gerekçesi vardır. Bunlar demokratik bir tavırdır ama burada önemli olan kurumun zedelenmemesidir, kuruma zarar verilmemesidir. Arkadaşlarımızın zarar verme düşüncesiyle de yaptığına inanmıyorum. Sadece içten gelen bir doğal tepki olarak karşılıyorum. Birlikte her zaman için verimlilik vardır, keramet vardır, ayrılıkta azap vardır. Bizim, bu yaşta bu olgunluktaki insanların dünyada ayıpların yaşandığı, acıların yaşandığı manevi hazzın doruklara tırmandığı bu gecelerde birlik ve beraberlikten söz etmesi lazım. Buna ihtiyacımız var toplum olarak. Herkesin düşüncesini saygıyla karşılıyorum ama herkes elini vicdanına koysun, değerlendirmesini ona göre yapsın. Ben onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum” diye konuştu.

Yeni yönetim kurulu başkanının seçiminde meclis kararının olmaması, bunun da sıkıntı oluşturabileceği yönünde bazı eleştirilerin sorulması üzerine Başkan Coşkun şu açıklamayı yaptı:

"Yönetim kurulu başkanlığının boşalmasıyla ilgili mevzuatımız derki: ‘Yönetim kurulu kendi arasında yapacağı seçimle yeni başkanını seçer. Başkanın yerine yedek üyesi, yönetim kurulu üyesi olarak devam eder.’ Burada da mevzuata tamamen uygunluk söz konusudur. Bunun dışında yönetimin tamamının görevi bırakıp yeniden seçme gibi ne bir tahammülü vardır, ne de bunun bir örneği vardır. Hepimiz yasal olarak mevzuata göre göreve geldik. Bu seçim ona göre yapılmıştır. Ha iki aday çıkmış. Bir arkadaş belli bir oy almış, ben de belli bir oy almışım. Bunun saygıyla karşılanması gerekir. Eğer söylenecek bir şey varsa biz bu söylemlere her zaman açığız. Demokratik tavrımızı hiçbir zaman yitirmedik. Yüz yüze söylenmesi lazım. Birlikte olmak lazım. Ben yine onları kendimden uzak bilmiyorum. Bu şuanda bir anlık bir durumdur. Tavır ya da davranış olarak kabul ediyorum. İçtenlikle bile bu arkadaşların böyle bir ayrılıktan yana olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bizim kurumumuza böyle şeyler yakışmaz.”

MANİSA TSO MECLİSİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.