Manisa’da Engelliler İçin Havuz Asansörü

Manisa’da Engelliler İçin Havuz Asansörü
Manisa’da engelli sporcuların havuza girerken ve çıkarken yaşadıkları sorun engelli asansörü ile çözüldü. Asansör ile havuza daha rahat inen ve çıkan engelli sporcular büyük mutluluk yaşadı.Manisa Su...

Manisa’da engelli sporcuların havuza girerken ve çıkarken yaşadıkları sorun engelli asansörü ile çözüldü. Asansör ile havuza daha rahat inen ve çıkan engelli sporcular büyük mutluluk yaşadı.

Manisa Su Sporları Kulübü, engelli sporcuların havuza girerken ve çıkarken yaşadıkları sorunu çözmek amacıyla Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne engelli havuz asansörü hediye etti. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu’nda sporcular, engelli havuz asansörü ile ilk deneyimlerini yaşadı. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ve Manisa Su Sporları Kulübü Başkanı Uğur Üstünel, engelli sporcuların mutluluğuna ortak oldu. Engelli sporcular daha önceden havuza inerken ve çıkarken zorlandıklarını belirterek, asansör ile havuza daha rahat inmelerinden dolayı mutluluklarını dile getirdi. Engellilerin havuza inmelerinde ve çıkmalarında büyük kolaylık sağlayan engelli havuz asansörü, el kumandası ile bir kişi tarafından kontrol edilebiliyor.

Manisa Su Sporları Kulübü Başkanı Uğur Üstünel, hayırlı bir iş için engelliler ile bir araya geldiklerini belirterek, "Çok uzun süredir, engelli sporcularımızı havuza inip tekrar çıkmaları konusunda ciddi bir sıkıntı vardı. Çok büyük özveriyle çalışan iki tane hocamız var. İkisi de bel fıtığı olduğu bize iletildi. Sporcuları kendileri havuza indirip kaldırıyorlar. Bu gün ilk denemelerini yaptığımız İtalya’daki milli takım oyuncularının kullandığı özel bir asansör hediye ettik. Aracı olduğumuz için çok mutluyuz. İnşallah bununla beraber engelli sporcularımızın biraz daha ilgi duymasını sağlarız. Desteğimiz devam edecek. Asansörü Manisa Su Sporları Kulübü olarak aldık ama buradaki tüm engelli sporcuların yararlanabileceği şekilde il müdürlüğünün de desteğiyle hizmete sunduk. Herkesin kullanımına açıktır" dedi.

Bedensel engelli yüzme takımına verdiği destekten dolayı Uğur Üstünel’e teşekkür eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, "Kendisi Manisa Su Sporları Başkanı aynı zamanda. Yüzme ile ilgili olarak nakdi yardımlar yapıyor. Bu yardımlar ise hayırlara vesile oluyor. Sporcuların bu havuza girmeleri ve çıkmalarında büyük bir sıkıntımız vardı. Bu sorunu kendisine ilettiğimiz günden itibaren bu kolaylığı bize kısa sürede sağladığı için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde açık havuzumuz ile ilgili bazı ortak projelerimiz olacak. Manisa’da güzel şeyler oluyor. Engelliler için yeni bir dönemi başlattık. 50’ye yakın bedensel engelli sporcumuz var. Diğer engelli bireyleri de havuzumuza bekliyoruz" diye konuştu.

MANİSA’DA ENGELLİ SPORCULARIN HAVUZA GİRERKEN VE ÇIKARKEN YAŞADIKLARI SORUN ENGELLİ ASANSÖRÜ İLE ÇÖZÜLDÜ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.