Mantar Toplamaya Giden Yaşlı Kadın 27 Saat Sonra Bulundu

Mantar Toplamaya Giden Yaşlı Kadın 27 Saat Sonra Bulundu
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde dün mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamyan yaşlı kadın, 27 saat sonra ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu.

- Muğla’nın Seydikemer ilçesinde dün mantar toplamak için evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamyan yaşlı kadın, 27 saat sonra ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu.

Seydikemer ilçesine bağlı Yaka Mahallesinden evli 5 çocuk annesi 78 yaşındaki Ayşe Tüfekçi, dün saat 10.00 sıralarında mantar toplamak için evden ayrıldı. Akşam eve dönmeyen tansiyon hastası Tüfekçi'nin hayatından endişe eden ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, UMKE ve AKUT’un yanı sıra köy halkının katılımıyla Tüfekçi'nin eskiden çobanlık yaptığı ormanlık alanda yoğun bir arama çalışması gerçekleştirdi. Zaman zaman yüksek sesle bağıran köylüler ve görevliler bir ipucuna rastlayamadı. Gece yarısına kadar süren arama çalışmaları sonuçsuz kalınca çalışmaların gündüzde devam etmesi kararlaştırıldı.

Bugün sabah erken saatlerde yeniden başlatılan çalışmalarda, Ayşe Tüfekçi’nin gidebileceği hemen her yer bir kez daha didik didik arandı. Jandarma iz takip köpeğinin de katıldığı arama çalışmalarında tam 27 saat sonra sonuç alındı. Saat 15.00 sıralarında Çadırkavak mevkiindeki dere yatağında görülen Tüfekçi, aç susuz ve bitkin vaziyette bulundu. Ambulansa alınan Tüfekçi, Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 7

Eşinin sağ salim bulunmasıyla büyük sevinç yaşayan Abdullah Tüfekçi, “27 saatten bu yana arama çalışmalarına katılan jandarma, UMKE ve AKUT ekibiyle mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Oğlu Mustafa Tüfekçi ise, "Annem çıntar aramak için gitmiş. Gece boyunca yaptığımız tüm aramalara rağmen bulamamıştık. Bugün tekrar köylüler ve yetkililer ile yaptığımız arama da bulduk. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MANTAR TOPLAMAYA GİDEN YAŞLI KADIN 27 SAAT SONRA BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.