Maraş Olaylarında Hayatını Kaybedenler Beşiktaş'ta Anıldı

Maraş Olaylarında Hayatını Kaybedenler Beşiktaşta Anıldı
1978 yılında Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

1978 yılında Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlar, Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen programda anıldı. 

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Evi'nin ortaklaşa düzenlediği anma etkinliğinde 1978'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler dualarla anıldı. Anma etkinliğine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Cem Evi Başkanı Mehmet Arslan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Beşiktaş Kadın Kolları Başkanı Ülkü Güdük, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nin desteğiyle yenilenen Beşiktaş Cem Evi'nde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, tarihimizde yaşanan olaylara değinerek, "Sadece Cumhuriyet tarihinde değil her dönem bazen yerel, bazen bölgesel, bazen emperyalist güçlerin müdahaleleri ve dokunuşlarıyla toplumun değişik güçleri mezhepsel ve siyasal bölünmelere neden olmuştur. Ancak bizim için önemli olan bu acıların bir daha yaşanmaması ve büyümemesidir. Birbirimize yaklaşımlarımızda geçmişimizden iyi dersler çıkararak hareket etmeliyiz” diye konuştu.

 “BURALARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Maraş olaylarına değinen Başkan Hazinedar, “Kavgaları bugüne taşıyarak değil, yarınları kaybetmemek ve yarınları daha güzel inşaa etmek için buralardan dersler çıkarıp kucaklaşarak yolumuza devam etmeliyiz. 12 Eylül darbesi o günün Türkiye'sinde üç sebeple gerçekleşti. Biri Fatsa, biri Konya, diğeri de Maraş'ta meydana gelen olaylardı. Maraş işte böyle bir zulmün de simgesi aynı zamanda. Pek tabii bu topraklarda çok farklı kültürler, farklı kimlikler yaşamış. Biz Türkler buralara kaça kaça gelmişiz. Orta Asya'dan buraya Moğollardan kaçarak gelmişiz. Topraklarımız çok zengin, kadim topraklar. Bu topraklarda kim ne yaparsa yapsın ne mezhepsel, ne ırksal, ne kültürel hiçbir şekilde tek tip insan, millet çıkaramaz. Çıkarması da mümkün değildir. Farklılıklarımız da zenginliğimizdir. Bizim nerede doğacağımıza biz karar vermediğimiz için bu konu bizim tartışma konumuz hiçbir zaman olmamalı” dedi.

Halk Ozanı Mahsuni Şerif'in Maraş dramını anlatan bir şiirini etkinlikte okuyan Hazinedar, "Bu katliamda hayatını kaybeden ve o günden bize büyük mesajları gönderenleri bir kez daha yad ederken, geleceğimiz aydınlık olsun inşallah, Allah kabul etsin diyoruz" şeklinde konuştu.

aw277332_01.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.