MARAŞ SİYASETİ MAHİR ÜNAL FAKTÖRÜ !

MARAŞ SİYASETİ MAHİR ÜNAL FAKTÖRÜ !
Gazeteci ve köşe yazarı Bekir Doğan bugün ki yazısında şu kıonuyu eli aldı;

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara da Ak Parti Kongresi ile Reis yeniden genel başkan oldu, Ak Partide yeni dönem başladı..

     Kahramanmaraş Siyasetinde de yeni dönem başladı..

     Aaaaa diyenler Maraş Siyasetinde Mahir Ünal faktörünü görerek , yıllar önce birlikte çektirdikleri resimlerini Facebook da paylaşarak , Mahir Ünal beyle dost olduğunu göstermeye çalıştıklarına şahit olduk..

     Oysa bu kişiler Mahir Ünal beyin Kültür ve Turizm Bakanlığı bittiği gün selamı sabahı kesmişlerdi..

     Bugün Maraş siyasetinde Mahir Ünal faktörünü gördüler..

     Kim ne derse desin ! Maraş siyasetini ağabeyi bundan böyle Mahir Ünal beydir..

     Yıllar önce bir siyaset ustası merhum ağabeyimiz :” Siyaset uzun soluklu bir maraton, siyasette küsme veya günü birlik fikir değiştirme olmaz!” der bize tecrübesini anlatırdı..

     Evet siyaset uzun soluklu bir maraton ve sabırlı olmak gerekiyor..

      Ak Parti içinde hemen her türlü görevi alan Mahir Ünal, zirve yaparak Kültür ve Turizm bakanlığı görevine getirildi.. Maraş’ımızın bakanı oldu..

      Kısa bakanlığı arkasından bu görevden alınması ile herkes küser diye bekledi..

      Mahir Ünal, Reisin emri başımız üzere diyerek liderinin arkasında durdu..

      Kendisine oy veren Maraş ihmal etmedi.. Ben Kahramanmaraş milletvekiliyim dedi.. Kahramanmaraş ile ilişkisini kesmedi..

      Daha bir hafta önce ilimizde görev yapan basın mensuplarını bir bölümünü iş yerinde bir bölümünü özel bir mekanda ziyaret etti.. hoş sohbet etti..

      Sert görünümü altındaki Altın gibi kalbini dostlarına açtı..

      Sabırla , Ak Parti içinde siyaset yapmaya devam ettiğini o günde herkese gösterdi..

      Geçtiğimiz Pazar günü Ankara da yapılan Ak Parti Kongresinde Reisin A takımında yerini aldı.. Sabır ve çalışmanın karşılığını görmüş oldu..

      Reisin A takımına girmek çok önemli..

      Bu A takımı ne Ahmet Davutoğlu A takımı , Ne de Binali Yıldırım A takımı bu takım Reisin liderimizin A Takımı burada bulunmak bir şereftir..

      A takımına giren Mahir Ünal’ın bir anda dostlarının çoğaldığını görüyorum.. ! yıldızı parladı ya !..

      Bana göre : Mahir Ünal bey de Kahramanmaraş’ta bir A takımı kurmalıdır.. öyle bir A takımı olmalı ki , ölünceye kadar birlikte olacağı, yani yarın vekillik bittiği gün kendini bırakan bir A takımı değil mezara kadar bir A takımı kurmasını bekliyorum..

      Sayın Devlet eski bakanı Ali Doğan beyin Maraş’ta bir A takımı var ne zaman Maraş’a gelse bugün dahi her zaman yanında yer alır.. Mezara kadar gidecek bir dostluk..

      Böyle bir A takımı.. ile sonuç olarak kazanan Mahir Ünal bey olacaktır..

      Sayın bakanımız Mahir Ünal kazandı: Ama Mahir Ünal ile birde Kahramanmaraş’ta kazananlar oldu..

      Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, ince siyaset yaptı.. bazıları arkasını dönse de, elini bile uzat masada , Mahir Ünal beye “Sayın Bakanım hoş geldiniz” dedi.. laik olduğu gibi karşıladı.. hep yanında yer aldı..

      Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir dengeli bir siyaset yaparak Mahir Ünal beyin gönlünü almasını bildi ve bugün Kahramanmaraş siyasetinde kazanan isim oldu..

      Hiçbir zaman Mahir Ünal beye : Milletvekilimiz demedi , Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız  dedi.. ve Mahir bey ile kendi de kazandı..

      Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek bey de bu siyasette kazanan isim oldu..

      Başkan Hanefi Mahçiçek: “ Kim ne derse desin, kavga etmeyeceğim, herkesi seveceğim diyerek sabırla Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Kültür ve Turizm eski bakanımız Mahir Ünal bey ve diğer vekillerimizle çok seviyeli dengeli bir ilişki kurması sebebi ile Maraş siyasetinde kazanan isim oldu..

      Kahramanmaraş Siyasetinde kayıp eden isimlerde çok fazla..

      Yağcılar var- taklacılar var, Yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya çekenler var ki şimdi tarlayı Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve Mahir Ünal bölgesine çekmeye çalışıyorlar, özellikle Mahir beyin bölgesine çekmeye çalışıyorlar ama yağmur yağar mı ? bilemiyorum !

      Kabine değişikliği olacak : İnşallah Veysi Kaynak başbakan yardımcısı, olarak yerini korur ve Kahramanmaraş iki güzel insanla iyi bir kazanım elde eder diye bekliyorum..

      2019 ‘a kadar Veysi Kaynak, Mahir Ünal, Celalettin Güvenç ve şehrimize hizmet eden tüm vekillerimize ihtiyacımız var birlik ve beraberlik içinde yolumuza koşar adım gitmemiz gerekiyor..

      Göksun yolunda dev bir şantiye var, bunun durmaması gerekiyor, bu sebeple de Veysi Kaynak bey de bizim için çok önemli.. yatırımların hızlı bitmesinin garantisi ve kaynağı , Sayın Veysi Kaynak’dır..

      Önümüzde Ramazan ayı var, iftar yemekleri olacak, Veysi Kaynak, Mahir Ünal, Maraş siyaseti faktöründeki yeni gelişmeleri görerek yaşayacağız..

      Bu vesile ile Ramazan-ı Şerif ayınızın mübarek olmasını diliyorum

      İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.