Marco Meloni Gitarıyla Büyüledi

Marco Meloni Gitarıyla Büyüledi
Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda sahne alan ünlü gitarist Marco Meloni hayranlarına harika bir gece yaşattı.Bu yıl il...

Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda sahne alan ünlü gitarist Marco Meloni hayranlarına harika bir gece yaşattı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması geniş katılım gerçekleşti. 29 ülkeden 92 yarışmacının yer aldığı Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda gitarın ünlü isimleri de hayranları ile buluştu. Aynı zamanda yarışmanın jüri üyesi de olan gitar virtüözü Marco Meloni Gölyazı Kültürevi’nde gitarıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Avrupa Ortaçağ müziği araştırmaları ve yorumuyla yaşayan en önemli ustalardan biri olan Marco Meloni’yi dilenmeye gelenleri büyüledi. Gölyazı Kültürevi’ni dolduran vatandaşlar, 9 yaşındaki Ediz Hamiti ve 14 yaşında Özberk Miraç Sarıgül de beğeni ile takip etti. İki yarışmacıdan sonra tekrar müzik tutkunlarının karşısına çıkan ünlü gitarist 300 yıl öncesinin müziğiyle geleneksel müziğin, İtalyan ve İspanyol danslarının barok gitarla özgün yorumunu sundu.

Tarihi Gölyazı Kültürevi’ndeki konsere katılanlar, Marco Meloni’nin kullandığı 300 yıllık orijinal enstrümanı ‘Vihuela’dan çıkan tınılarla muhteşem bir gece yaşadı.

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ NİLÜFER ULUSLARARASI KLASİK GİTAR YARIŞMASI’NDA SAHNE ALAN ÜNLÜ GİTARİST MARCO MELONİ HAYRANLARINA HARİKA BİR GECE YAŞATTI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.