Mardin Esob Başkanı Gazan’dan 'Torba Yasa' Değerlendirmesi

Mardin Esob Başkanı Gazan’dan Torba Yasa Değerlendirmesi
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, 'torba yasa' ile birlikte banka kredi sicillerinin temizlenmesi gerektiğini söyledi.

- Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan, 'torba yasa' ile birlikte banka kredi sicillerinin temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Piyasada kredi olmasına rağmen kara listeler nedeniyle esnafın krediye ulaşmada sıkıntı yaşamaya başladığını söyleyen Gazan, etkin bir şekilde uygulanacak sicil affına ihtiyacın olduğunu kaydetti. Esnaf ve sanatkarların son zamanlarda piyasalardaki talep daralmasından olumsuz etkilenerek, vergi, sosyal güvenlik, sosyal güvenlik destek primi ve elektrik borçlarını ödeyemediklerini belirten Doğan Gazan, “Torba yasanın çıkmasını olumlu buluyoruz. Ancak altyapının da hazır olması gerekir. Çünkü bu kadar verilen emeğin heder olmaması için bunun yapılması şart. Yeniden mecliste çıkarılan torba yasa ile borçların yapılandırılabilmesi için krediye ihtiyaç var. Esnafımızın işlerinin yürümesi, borçlarını ödeyerek tezgahının çalışması için krediye ihtiyaç duymaktadır. Şimdi kredi talep ettiğinde geçmiş zamanda bankaların kara listesine girerek sicili bozulmuşsa krediye erişememektedir. Borç yapılandırmasından sonra sicillerin temizlenerek, esnafın krediye erişmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.