Mardin’de Ak Parti’nin Seçim Bürosuna Saldırı

Mardin’de Ak Parti’nin Seçim Bürosuna Saldırı
AK Parti Mardin Milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey’in seçim bürosuna ses bombasıyla saldırı yapıldı. Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.AK Parti Mardin Milletvekili adayı Gön...

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey’in seçim bürosuna ses bombasıyla saldırı yapıldı. Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

AK Parti Mardin Milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey’in Yalım Caddesi’nde açtığı seçim koordinasyon merkezine dün gece geç saatlerde ses bombalı saldırı yapıldı. Seçim koordinasyon merkezinin önüne atılan ses bombasında herhangi bir zarar yaşanmazken, seçim koordinasyon merkezi önündeki zırhlı araç kısmı olarak zarar gördü. AK Parti Mardin Milletvekili ve Milletvekili Adayı Gönül Bekin Şahkulubey ise olayın duyulmaması için açıklama yapmadı.

Bu arada gece olay yerine çok sayıda polis gönderildi. Olay yerinde bölgede güvenlik önlemi alarak olayla ilgili soruşturma başlattı. Seçim koordinasyon merkezinin önündeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve zırhlı araç sayısı ise ikiye çıkarıldığı görüldü.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, olayla ilgili T.Ö., B.Ç., V.B., M.A. ve A.U.’nun yakalandığını bildirdi. Açıklamada, "Gözaltına alınan şahısların yine adli mercilerin kararı ile ikametlerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG terör örgütünün sözde bayrağının, uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde, muşta, bir adet sahte plaka ve şahısların kullanmış oldukları cep telefonları elde edilmiştir. Yakalanarak gözaltına alınan ve yaşı küçük olan V.B. ve A.U. isimli şahısların işlemleri Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülmektedir. Konu ile ilgili tahkikat devam etmekte olup, vatandaşlarımızın hür iradesini sandığa yansıtması için alınan tedbirlerimiz aralıksız devam etmektedir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.