Mardin’de “Kendini Öldürmek” Filminin Galası Yapıldı

Mardin’de “Kendini Öldürmek” Filminin Galası Yapıldı
Mardin’de kan davalarını konu alan “Kendini Öldürmek” belgesel filminin galasında, “Bir koyun için birbirini öldürüp, barışmak için de 99 koyun kesme kültürüne hayır” denildi.

- Mardin’de kan davalarını konu alan “Kendini Öldürmek” belgesel filminin galasında, “Bir koyun için birbirini öldürüp, barışmak için de 99 koyun kesme kültürüne hayır” denildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen, Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Derneği'nce (OHAK-DER) yürütülen ve kan davasının nedenlerinin araştırıldığı "Kendini Öldürmek" belgesel filmin galası yapıldı. Galaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ve bazı davetliler katıldı.

“PEYGAMBERİZ KAN DAVALARINI KALDIRMIŞTIR”

Galanın açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, kan davasının geçmiş yıllardan beri devam ettiğini, Peygamber Efendimizin veda hutbesinde de kan davasının kaldırıldığı ifadelerinin yer aldığını ve bütün toplumların buna önem vermesi gerektiğini dile getirdi. Şentop, “Peygamber Efendimizin dediği gibi; inançlarımıza, ideallerimize, dinimize dünya görüşümüze aykırı olan bütün töreler ayakların altına alınması gerekir. Bu konuda bir bilinci, duyarlılığı geliştirmek ve bir şuur oluşturmak lazımdır” dedi.

“BİRBİRİMİZE ÖLÜMÜ GÖSTERİP BARIŞA İKNA EDİYOR OLMAMIZ NE ACI”

OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi ise, “Bugün burada olmaktan, üstelik sizleri bir araya getiren kurumun sorumlusu olarak burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Fakat beni üzen bir şeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: Birbirimize ölümü gösterip barışa ikna ediyor olmamız ne acı. Üzgünüm zira ‘yaşatmak’ üzerine kurulan bir medeniyete mensup olan bizler, bugünlerde hayatı, yaşamayı bile ölüm üzerinden anlatır hale gelmişiz” dedi.

Dulluğu, evlat acısını, göçü, yoksulluğu doğuran kan davasına teslim olmayacaklarını belirten Hedbi, “1 koyun için birbirini öldürüp, barışmak için de 99 koyun kesme kültürüne hayır” dediklerini vurguladı.

Hedbi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplumsal helalleşme ve barışın da talep edildiği bu günlerde, insanımızın öncelikle kendisiyle barışmayı başarması gerektiğine inanıyoruz. Kendiyle barışan, yaşamla, toplumla barışabilir. Toplumsal barış, her birimizin çabasıyla gerçekleştirilebilir diye düşünüyoruz... Bölgesel barışın oluşmasını başararak genel barışın oluşmasına ve anlaşılır olmasına katkı sunmasını diliyoruz.”

Hedbi, proje kapsamında belgesel film hazırladıklarını, filmin il ve ilçelerdeki lise öğrencilerine gösterileceğini sözlerine ekledi.

MARDİN’DE “KENDİNİ ÖLDÜRMEK” FİLMİNİN GALASI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.