Mardin'de Temizlik Çalışması

Mardinde Temizlik Çalışması
Mardin'in Artuklu İlçe Belediyesi tarafından bugünden itibaren kentte bulunan cami, kilise, tarihi mekanların içi ve yol güzergahları temizlenmeye başlandı.

- Mardin'in Artuklu İlçe Belediyesi tarafından bugünden itibaren kentte bulunan cami, kilise, tarihi mekanların içi ve yol güzergahları temizlenmeye başlandı.

Tarihi kentte bulunan 31 cami ve 11 kilise başta olmak üzere ana yoldan tarihi mekanlara giden bütün yol güzergahları tazyikli suyla temizleniyor. Artuklu Belediyesi Eşbaşkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, kentin temiz yüzünü göstermek için yoğun bir temizleme çalışmasına başladıklarını söyledi. Eşbaşkanlar, temizlik çalışmasının amacına ulaşması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Özellikle bu aylarda tarihi yapılarımız, camilerimiz ve kiliselerimize ziyaretler yapılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun bir akını var. Bu yapılarımıza giden yollar başta olmak üzere cami ve kiliselerimizde temizlik çalışması başlattık. Bu çalışmalarımız bugünden itibaren kentte bulunan bütün ibadethanelerimiz başta olmak üzere tarihi yapılara giden yollarda temizlik birimlerimiz tarafından temizleniyor. Bildiğiniz gibi Artuklu kentimiz farklı din, dil, kültür ve inançların bir arada yaşadığı bir yer. Tarihi kent olması bakımından da daha çok üzerinde durmamız gerekiyor. Bu konuda biz çalışmalarımızı temizlik üzerinden başlattık. Kentimizin temiz yüzünü göstermek için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

MARDİN'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.