Mardin’de Ukome Toplantısı Yapıldı

Mardin’de Ukome Toplantısı Yapıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ekim ayı toplantısını meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

- Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ekim ayı toplantısını meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma 8'inci Bölge Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Gar Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Büyükşehir Belediyesi daire oda başkanları, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı, Ömerli, Savur, Dargeçit ve Midyat belediye başkanlık temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İmrak'ın başkanlığında gerçekleşen toplantı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Ata Altun'un gündem maddelerini okuması ile başladı.

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde karayolları kenarında yapılacak olan tesisler ile ilgili düzenleme, ticari taksi güzergahları, eski valilik binası önündeki Hükümet Caddesi'nde Artuklu Kaymakamlığı'na ait araçların park sorunu, Ömerli İlçe merkezin de bulunan taksi durağının trafik akışını aksattığı için taksi durak yerinin değiştirilmesi, Mardin Müftülüğü karayolu üzerinde bulunan geçiş noktasının açılmasına ilişkin kararlar görüşüldü.

Öte yandan Mardin Yeni Yol Caddesi istikametinde sürücülerin aşırı hız yapmaları nedeni ile kazaları önleme amaçlı 9 ayrı noktaya hız kesici kasisler yerleştirilmesi ve İl Emniyet Müdürlüğü'nce de söz konusu yolda radarla hız kontrolü yapılması ve Nusaybin girişinde karayolları tarafından yapılan dönel kavşağın kazalara sebebiyet vermesi nedeni ile yeniden karayolları tarafından düzenlenmesi kararları alındı.

Toplantı verilen kararların ardında son buldu.

MARDİN’DE UKOME TOPLANTISI YAPILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.