Mardin’de Yapı Grubu-inşaat Fuarı Açıldı

Mardin’de Yapı Grubu-inşaat Fuarı Açıldı
Mardin Yapı Grubu İnşaat-Tadilat Fuarı (MARBUILDS'14) düzenlenen törenle açıldı.

- Mardin Yapı Grubu İnşaat-Tadilat Fuarı (MARBUILDS'14) düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin MÜSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi oda başkanı Mahmut Dündar, kamu kurum amirleri, oda başkanları, daire amirleri ile STK temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Vali Taşkesen, daha önce yapılan tarım fuarına dikkat çekerek, “Tarım bizim ekonomimizin adeta dinamosu halinde. Tarıma dayalı bir ekonomimiz ve tarıma dayalı bir sanayimiz var. Tabii inşaatta bu anlamda bütün Türkiye’de olduğu gibi önemli bir atılım vesilesi önemli bir dinamo. Bu açıdan bu yapı ve inşaat fuarının da açılmış olması son derece isabetli olmuştur. Tabi başkanlarımızdan bir tanesi söyledi. 3 tane düşünüyordum şuan 2. gerçekleştiriyoruz. 3’üncüsü ise herhalde oda turizmle ilgili olacaktır diye düşünüyorum. İnsanda iz bırakan Mardin’e bir Turizm Fuarı yakışırdı. İnşallah buda önümüzdeki yıl bize kısmet olur. Hep beraber yaparız diye düşünüyorum. Bu fuarlar artık ekonomimizin bir parçası haline geldi. Birde bu fuarın bu tarihte olması bilindiği gibi bir ay önce meydana gelen hadiseler yüzünden ölü toprağa serpilmiş vilayetimize adeta bir ilaç gibi gelmiştir" dedi.

"MARDİN’E ÖZEL BİR YAKLAŞIM GÖSTERİLECEKTİR"

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, "Mardin Ortadoğu’yla Anadolu’yu birbirine bağlayan önemli bir köprü, Mezopotamya’nın önemli bir merkezidir. Aslında güçlü bir ekonomiye sahip olan bir ilimizdir Mardin. Suriye’ye, Kürdistan’a, Irak’a komşu olması nedeniyle bir ticaret yolu bir ticaret merkezidir. Bugün Yapı ve İnşaat Fuarı’nın Mardin’de düzenlenmiş olmasından da mutluluk diliyoruz. Umut ediyoruz ki Mardin’in hem ticaretiyle hem ekonomisiyle hem turizm açısından önemli bir merkez olması nedeniyle kısa bir süre içinde herkes ve herkesim tarafından fark edilecek ve Mardin’e özel bir yaklaşım gösterilecektir" diye konuştu.

"MARDİN’İN FUAR ALANI YOK"

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Mahmut Dündar ise, bu fuarın tarım fuarından sonra ikinci fuar olduğunu söyledi. Dündar, "Tarım fuarından sonra bu ikinci fuarımız. İnşallah bunun arkası gelir. Ama Mardin ilinde bir fuar alanı yok bizde Mardin valimizden ve büyükşehir belediye başkanımızdan ricamız var. Fuar için bize bir yer göstersinler. Daha güzel şeyler yapmak istiyoruz. Allah bize yıktırmasın bize yaptırsın inşallah her zaman bunu istiyoruz" şeklinde konuştu.

" FUAR ÇALIŞMAMIZIN SEMERESİNİ ALMA AREFESİNDEYİZ"

Mardin MÜSİAD Başkanı Mehmet Ali Dündar ise, bugün Mardin’de ikinci fuar çalışmanın arefesinde olduklarını belirtti. Dündar, "Bu konuda Mardin’in fuarcılıkla tanışması ve bu fuarcılığın Mardin’de yaygınlaşması için bütün bileşenlerin ortak bir çalışmasını önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah fuarcılık alanında son dönemde yaşadığımız olumsuzluklar nedeniyle daha da kapsamlı olsa dahi önümüzdeki süreç için fuarcılığımıza önemli katkı sunacağına inanıyoruz. Fuarın Mardin’imize ve ülkemizin ekonomisine katkılar sunmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek stantlar ziyaret edildi. Fuar 23 Kasım’a kadar açık kalacak.

MARDİN’DE YAPI GRUBU-İNŞAAT FUARI AÇILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.