Mardinli Çocukların Bisiklet Sevinci

Mardinli Çocukların Bisiklet Sevinci
Mardin’deki 150 yetim çocuğa bisiklet bağışında bulunmak için Mayıs ayında başlatılan kampanya tamamlandı.Mardinli 150 hayırseverin bağışıyla temin edilen bisikletlerin ilk turu geçtiğimiz günlerde Ma...

Mardin’deki 150 yetim çocuğa bisiklet bağışında bulunmak için Mayıs ayında başlatılan kampanya tamamlandı.

Mardinli 150 hayırseverin bağışıyla temin edilen bisikletlerin ilk turu geçtiğimiz günlerde Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın katılımıyla gerçekleşen yetim buluşması iftar programında yetimlere dağıtılırken, geriye kalan diğer bisikletler ise sahiplerine teslim ediliyor. Bağışçıların desteğiyle satın alınan bisikletlerin gönüllüler eşliğinde çocukların evlerine götürülerek teslim edildiğini anlatan İHH Mardin Şubesi Yetim Birimi Başkanı Abdurrahman Ceylan, çocukların bisikletlerine kavuşurken yaşadıkları sevinci kelimelerle ifade etmekte zorlandığını anlattı.

“BAĞIŞÇILARIMIZA MİNNETTARIZ”

150 yetim çocuğu tatil günlerinde bisikletlerine kavuşturmuş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarına dikkat çeken Ceylan, “Projemizin asıl amacı hem yetim çocuklarımızı sevindirmek hem de çocuklarımızı müptelası oldukları televizyon ve bilgisayar ekranlarının başından alıp sosyal hayata aktivasyonunu sağlamaktı. Dezavantajlı bir şekilde yaşama tutunmaya çalışan bu çocuklarımızın elinden tutmak, sorumluluk sahibi olan her vatandaşımızın da görevidir. Hele ki yetim çocuklarımızın değeri ve yeri diğer ihtiyaç sahibi olan ailelerimize nazaran daha farklı olmalıdır. Bu konuda peygamber efendimizin de hadisini hatırlayıp, o güzel hadislerle yaşamımıza yön vermemiz gerekiyor. Okşadığın saçının teli kadar sana hayır ve hasenat kazandıran yetimlerimizi güldürürken, aslında dünyayı da güldürdüğümüzün de hazzını yaşadık. Allah bizleri, çok daha güzel ve anlamlı kampanyalarda buluşmayı nasip etsin. Bağışta bulunan yardımseverlerimize de yardımlarından dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“BİN YETİME DÜZENLİ YARDIM ULAŞTIRIYORUZ”

İHH Mardin Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu ise, Ramazan ayından hemen önce başlatılan bisiklet kampanyasının başarıyla tamamlanarak amacına ulaşmış olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Timurağaoğlu, “İHH Mardin Şubesi Yetim Birimi’nde veri tabanında kaydı bulunan il genelinden 620 yetim çocuğumuza düzenli olarak her ay 100 lira yardımda bulunuluyor. Bunun yanında veri tabanına işlenme aşamasında olan 332 yetim çocuğumuz daha sisteme entegre olmak üzeredir. Sisteme işlenecek yetimlerimizle birlikte Mardin genelinde yaklaşık bin yetimize düzenli olarak maddi yardımlar ulaştırmakla birlikte çeşitli periyotlarla ulaştırdığımız ayni ve nakdi yardımların da olduğunu belirmek te fayda görüyorum. Bu yardımları, sponsorlarımızın desteğiyle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Mardin'deki 150 yetim çocuğa bisiklet bağışında bulunmak için Mayıs ayında başlatılan kampanya tamamlandı. (M. Salih Keskin/İHA)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.